REKLAMI GEÇ

Büyüme rakamları Zeybekci’yi doğruladı

Büyüme rakamları Zeybekci’yi doğruladı

Türkiye’nin merakla beklediği büyüme rakamları açıklandı. Türkiye 11.1 büyüme oranıyla tüm ülkeleri geride bıraktı, en yakın rakibinin iki kat önünde Dünya 1.si oldu. İş dünyasında büyük yankı uyandıran büyüme rakamları partisinin Bozkurt ilçe kongresinde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin tahminlerini de haklı çıkardı. Zeybekci, “Türkiye’nin büyüme rakamlarını tahmin bile edemeyecekler. Dünya birincisi olacak, buradan söylüyorum sizin huzurunuzda” demişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2017 Pazartesi, 11:55

Türkiye ekonomisi ile ilgili en kritik verilerden biri olan üçüncü çeyrek büyüme rakamı açıklandı. Bu yılın temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomi yüzde 11.1 büyüdü. Türkiye, bu performansıyla tüm dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu.

Ekonomi, birinci çeyrekte yüzde 5.2, ikinci çeyrekte yüzde 5.1 büyümeş, ilk altı aylık büyüme yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmişti. Ekonomistlerin yılın tümü için büyüme beklentisi ise yüzde 6.5 seviyelerindeydi. Hükümet de yüzde 7’nin bulunabileceği görüşünü savunuyordu.

TÜM GÖZLER TÜRKİYE’YE ÇEVRİLDİ
Büyüme rakamlarındaki inanılmaz performans tüm gözleri Türkiye’ye çevirirdi. İkinci en fazla büyüyen ekonominin sahibi Filipinler’i ikiye katlayan Türkiye, bu performansı ile tüm tahminleri alt üst etti.

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ SÖYLEMİŞTİ
Büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından ülkede ise tüm gözler Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye çevrildi. 25 Kasım’da yapılan partisinin Bozkurt İlçe Kongresi’nde konuşan Bakan Zeybekci, büyüme rakamlarına ilişkin öngörülerini ortaya koymuş, net ifadeler dile getirmişti.
Zeybekci, “Türkiye’nin büyüme rakamlarını tahmin bile edemeyecekler. Dünya birincisi olacak, buradan söylüyorum sizin huzurunuzda” demişti.

“SÖYLEMLERİMİZİN HAKLILIĞINI GÖRDÜK”
Büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası kuruluşların da tahminlerini bir bir artırmak durumunda kalacaklarını belirterek, “Türkiye 3. çeyrekte yüzde 11.1’lik rekor büyüme performansıyla söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı