REKLAMI GEÇ

ÇELİKKOL’DAN USTALIK BELGESİ AÇIKLAMASI

ÇELİKKOL’DAN USTALIK BELGESİ AÇIKLAMASI

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, ‘Esnaf Sicil kaydı esnasında ustalık belgesi istenilmesi ya bizim yasamızdan çıkarılsın ya da Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı odalar tarafından da ustalık belgesi istenilmesi yasal bir zorunluluk haline getirilsin’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Aralık 2010 Pazartesi, 17:49

Çelikkol, yaptığı açıklamada, esnafın Türkiye ekonomisinin ve kalkınmasının temelini oluşturan, devletine yük olmadan kendi işini kendi kuran ve istihdama büyük katkı sağlayan kesim olduğunu kaydetti.

Ekonomik ve sosyal bunalımlar yaşandığında Türkiye için her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirten Çelikkol, ‘5362 sayılı yeni çıkan Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na eklenen Esnaf Sicil Kaydı esnasında ustalık belgesi istenilmesi ya bizim yasamızdan çıkarılsın ya da Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Odalar tarafından da ustalık belgesi istenilmesi yasal bir zorunluluk haline getirilsin. Birliktelik sağlanması durumunda haksız rekabet ortadan kalkacak. Böylelikle korsan işletmeler ortadan kalkarak, işyerleri ustalık belgesi sahibi ehil kişiler tarafından açılabilecek’ dedi.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Denizli’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Çelikkol, ‘Sinerji merkezi oluşturulmasını talep ediyoruz. Hükümetimizin ülkemizde bulunan KOBİ’lerimize yönelik yeni paketini çok olumlu bulmaktayız. Ancak 50 bin esnaf ve sanatkarın faydalanması öngörülmüştür. Bir öncekinde sayı 100 bin kişi iken şimdi yarıya düştüğünden bu konunun tekrar gözden geçirilmesini ve sayının artırılmasını istiyoruz’ diye konuştu.

Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini dile getiren Çelikkol, şunları söyledi: “Esnaf ve sanatkarımız için hayati önem taşıyan Basit Usul Vergilendirme sisteminin devam ettirilmesi gerekiyor. 5362 sayılı Esnaf Kuruluşları Kanunu ile şoförler esnaf sayılmamış, şoförler odalarındaki kayıtlar silinmiştir ve sahipsiz bırakılmıştır. Şoförlerin tekrar esnaf sayılarak yuvalarına dönmesi sağlanmalı. Marketler yasasının bir an önce çıkarılması gerekiyor. Bağ-Kur emeklilerimizden başka bir iş yaptığı gerekçesi ile emekli maaşlarından yüzde 10 oranında kesilen destek primi uygulaması kaldırılmalı.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı