REKLAMI GEÇ

Davaz baklavasını Denizli’ye sevdirdi

Davaz baklavasını Denizli’ye sevdirdi

Temizler Pide, Kale’nin yerel lezzeti Davaz baklavasını hem Denizli’ye tanıttı hem de Gaziantep baklavasına rakip oldu. Ramazan Bayramı’nın geleneksel tatlısı baklava siparişleri de alan işletme, yüzlerce tepsi tatlıyı tüketime sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2015 Çarşamba, 19:16

Kale’de 1985 yılında kurulan Temizler Pide, ilçenin yöresel tatlarını daha sonra Denizli’ye taşıdı. Halen üç şubesiyle hizmet veriyor. Pide çeşitleri kadar, bol cevizli Davaz baklavası da yapan firma, baklavalarında nişasta ve glikoz kullanmıyor.

ANTEP BAKLAVASINA RAKİP
Tatlıda tercih edilen marka olduklarını belirten firma sahiplerinden Alaattin Temiz, “Davaz baklavası denilince herkesin aklına her zaman Temizler Pide gelir. Denizli’de Antep baklavasına rakibiz. Çünkü cevizli olarak yapılan Davaz baklavamızı antep fıstığıyla buluşturduk. Antep fıstıklı ev yapımı Davaz baklavası, cevizli baklavamız kadar talep görüyor” dedi.

 

GIDA BUTİK
Denizli’nin her kesimine ulaşmak için gıda butikleri oluşturacaklarını belirten Temiz, “Denizli’nin kültüründe önemli bir yere sahip olan Davaz bölgesinin farklı tatlarını bir araya getiren Temizler Pide olarak bu tatları Davazevi markası altında buluşturduk. Bu markayı diğer markalardan ayıran en önemli özellik yöresel bir gıda butik olmasıdır. Davazevini kendi bünyemiz dışında AVM konseptinde kiosk ve caddelerde korner sistemi ile lezzet severlerle buluşturmak en büyük amacımız. Bu konseptin içindeki en büyük lezzet Davaz baklavasıdır. Bu ürünün yanı sıra yöresel üç kulak tatlısı ve ev eriştesi, tarhana, kuru davas biberi gibi natürel ürünlerini gıda butikte toplayacağız” diye konuştu.ic-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı