REKLAMI GEÇ

Dayanışma çalışmaları yurtdışına kadar uzanacak

Denizli Sigorta Acenteleri Derneği’nin, 20 Temmuz’da yapılan 2. olağan genel kurulunda seçilen yeni yönetimi, DGC’de yapılan basın toplantısında tanıtıldı. DESAD Başkanı Sadık Başeren, yurt içi ve yurt dışındaki sektör üyeleri arasında dayanışmayı artıracaklarını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Sigorta Acenteleri Derneği’nin, DTO’da yapılan 2. olağan genel kurulunda göreve seçilen yeni yönetimi, DGC’de basının karşısına çıktı. Derneğin eski başkanı Süleyman Cansev’in aday olmadığı seçimlerde, Hüseyin Köseoğlu ve Sadık Başeren, başkanlık için yarışmıştı. 61 üyesi bulunan derneğin genel kurulunda, 41 üye oy kullanmış ve başkanlığı 22 oy alan Sadık Başeren kazanmıştı. Başkan yardımcılığına Adnan Çelik’in, dernek sekreterliğine Mehmet Enis Tepeli’nin ve yönetim kurulu üyeliklerine de Bilal Yavuzçehre, Mustafa Tağcı, Musab Erdoğan ve Hüseyin Sabuncuoğlu’nun seçildiği genel kurul sonrası yapılan basın toplantısında, derneğin hedefleri hakkında bilgi verildi.

DESAD Başkanı Sadık Başeren, Türkiye’deki sigortacılık sektörünün Avrupa Birliği’ndeki seviyeye getirilmesine hizmet etmeyi ve acentelerin verdikleri hizmetin en üst seviyede olmasına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti. Başeren, sektör üyelerinin kaynaşması ve dayanışması için yapılacak çalışmalara hız vereceklerini de söyledi. Başeren, “Bu çalışmalar, Denizli ile sınırlı tutulmayıp gerek yurt içi gerekse yurt dışında bu meslekle uğraşan meslektaşlarımızla üyelerimizin tanışması, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaları için ortamlar yaratılacaktır” dedi.

Başeren, çıkarılan Sigortacılık Yasası ile sektörde iyileşmeler olacağını belirterek, kanunla getirilen sektördeki değişiklikler hakkında da bilgi verdi. Başeren, “Yeni kanunla birlikte, ruhsat almadan sigortacılık yapanlar 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılacaklar. Yine kanunu önemli maddelerinden biri de kişilerin sigorta şirketini seçme hakkının sınırlandırılamayacağına dair. Sözleşmenin unsurları içinde, taraflardan birinin busözleşmede yer alan herhangi bir hususta sigorta yapmaya zorunlu tutulduğu hallerde, söz konusu sigortanın belli bir şirkete yaptırılmasına ilişkin sözleşmeye konulan her türlü şart hükümsüzdür ve de 12 bin YTL para cezası vardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı