REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci; “Tatil değil, üretim yapmalıyız”

DSO Başkanı Keçeci; “Tatil değil, üretim yapmalıyız”

Müjdat Keçeci, 2 günlük idari tatilin sanayicileri zorlayacağını, tatile değil, üretime ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2017 Perşembe, 17:35

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Kurban Bayramı’nda tatilin 10 güne uzatılıp uzatılmaması konusundaki tartışmaya katıldı. Keçeci, 2 günlük idari tatilin sanayicileri zorlayacağını, üretimdeki gecikmelerden dolayı ceza bile yiyebileceklerini belirterek, tatil değil, üretim yapılması gernizli-haber-ektiğini savundu.
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, bayram tatiliyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Keçeci, açıklamasında, sanayiciler olarak son anda açıklanan idari tatillerin kendilerini zor duruma soktuğuna söyledi. Sanayicilerin belli bir takvime göre üretim yaptığını ifade eden Keçeci, “Biz sanayiciyiz, belli bir takvime uygun olarak üretim yapıyoruz. İhracat yapan sanayicilerimiz için bu takvim daha da kesin. Gerek iç piyasadaki gerekse dış piyasadaki en önemli rekabet unsurlarımızdan biri termin. Ancak 1-2 hafta önce ilan edilen idari tatiller bizim termin sürelerimizi alt üst ediyor. Resmi tatilin ne zaman olduğunu bırakın bir seneyi 5 sene öncesinden biliyoruz ve ona göre üretim ve ihracat planlarımızı yapıp ona göre termin veriyoruz. 2 günlük idari tatil, özellikle ihracat yapacak olan sanayicilerimizi çok zorlayacak, belki de terminlerin gecikmesinden ötürü ceza yemelerine sebep olacaktır” dedi.

“İKİ GÜNLÜK ÜRETİM,TURİZM GELİRİNDEN FAZLA”
Turizmcilerin yerli turist talebini de haklı gördüğünü belirten Keçeci, “Turizm sektörü temsilcilerinin de kendilerine göre taleplerinin haklı olduğunu biliyorum. Ancak konuyu milli ekonomi açısından değerlendirecek olursak 2 günlük eksik üretim ve ihracat, turizmcinin yerli turistten elde edeceği kazançtan çok daha fazla. Ekonomi Bakanımız da dile getirdi, şu anda ekonomimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey üretmektir, tatil yapmak değil. Turizm sektörünün çözümü yanlış yerde aradığı kanaatindeyim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı