REKLAMI GEÇ

DEGİAD Başkanı Urhan’dan hazır beton firmalarına ‘etik davranmıyorlar’ uyarısı

DEGİAD Başkanı Urhan’dan hazır beton firmalarına ‘etik davranmıyorlar’ uyarısı

Son aylarda fiyatı en çok artan ürünlerden hazır beton üreten firmalara DEGİAD başkanı Hakan Urhan’dan uyarı geldi. Bağlantısı yapılıp parası ödenen betondan bile fiyat farkı istendiğini ileri süren Urhan, “Etik davranmıyorlar, bunun hukuki sonuçları olur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2022 Perşembe, 14:19

Yazılı açıklama yapan Urhan, hazır beton firmalarının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi, “Son zamanlarda hazır beton fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışları başta inşaat ve taahhüt sektörleri olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilemektedir. Tüm bu olumsuzlukların üzerine bir de hazır beton firmalarının başlatmış olduğu sözleşme iptalleri, sektörü tamamen işlemez hale getirecektir” dedi.

FİYAT FARKI İSTİYORLAR
Firmaların, sözleşmesi önceden yapılmasına karşın fiyat farkı istediğini belirten Urhan, şunları söyledi:
“Çekini, evrakını önden vermek veya ödemesini önden yapmak suretiyle beton bağlantı sözleşmesi yapmış inşaat firmalarına,maliyet artışları gerekçe gösterilerek fiyat farkı talep edilmektedir.

TİCARİ ETİĞE SIĞMAZ, HUKUKİ SONUÇLARI OLUR
Örneğin 6 ay önce bir inşaat firması hazır beton firmasına evrakını vermiş, ödemelerini yapmış, bağlantı sözleşmesini yapmış ve buna güvenerek yeni iş almış. 6 ay boyunca da hazır beton firması bu evrakları veya ödemeyi kullanmış. Sonra, ‘maliyetler çok arttı, bunun için ya bana fiyat farkı vereceksin’ ya da ‘ben ödemeni iade edip sözleşmeyi bozacağım’ demek her şeyden önce ticari etiğe sığmaz.

YANLIŞTAN DÖNÜN
Kaldı ki bunun mutlaka hukuki sonuçları olacağı da unutulmamalıdır. Bu yanlıştan bir an önce dönüleceğini ve Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin başında gelen sektörün oyuncularının, kısa vadeli değil uzun vadeli düşünerek, ortak bir noktada sulh olacağını ümit ediyorum.”

Yorumlar

Cengiz   -  Bağlantı 17 Mart 2022, 16:37

Biz kekik üreticileri olarak bu yıl gübre almakta zorlaniyoruz. Denizli belediyesi mi yardim edecek pamukkale belediyesimi gübre dağıtımı yardımı bekliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı