REKLAMI GEÇ

DEGİAD, üyelerine teknoloji yatırımcısı olma eğitimi verdi

DEGİAD, üyelerine teknoloji yatırımcısı olma eğitimi verdi

DEGİAD, yükselen teknolojik değerlere yatırım yaparak nasıl kazanç sağlanabileceğini üyelerine anlattı. İşin uzmanlarının, teknoloji yatırımcısı olmayı anlattığı eğitim, büyük ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2022 Pazartesi, 15:27

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) üyelerine yönelik eğitimleri teknoloji yatırımı yapma konusunda devam etti. DEGİAD binasındaki eğitimde İstanbul Portföy Girişim Ortağı ve Sadık Ventures kurucusu Canberk Mersin ile İstanbul Portföy Yöneticisi Neda Soydan bilgiler aktardı.

DENİZLİ’NİN YENİ NESİL İŞ İNSANLARINI
BU SEKTÖRDE GÖRECEĞİZ
DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, etkinliğin önemine dikkat çekerken, “DEGİAD olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında yaptığımız çalıştayın önemli çıktılarından bir tanesi de şehrimizdeki girişimcilik ekosisteminin öncülüğünü, liderliğini yapma vizyonu olmuştu.
Denizli, ihracata dayalı sanayi üretiminden ve yoğun ticari trafiğinden kaynaklı sermaye birikimini nispeten oluşturabilmiş bir şehir. Geleneksel ticaret ve sanayi üretimiyle oluşturulmuş bu sermayenin şimdi teknoloji ile, start-up’larla ve geleceği şekillendirecek teknolojileri üreten şirketlerle buluşma devri geldi.
DEGİAD olarak bizler; önümüzdeki süreçte üyelerimizi bilgilendiren, eğitici ve farkındalık artırıcı faaliyetlerde bulunan ve bunların yanı sıra nasıl yatırımcı ve girişimci olabilecekleri noktasında yol gösteren bir rol üstleneceğiz. DEGİAD üyeleriyle birlikte Denizli’nin yeni nesil iş insanlarının da birçok şirkette girişimci ve yatırımcı olacağı günleri çok kısa sürede göreceğimize inanıyorum” dedi.

EĞİTİMLİ GENÇLERİN ŞEHRE DÖNMESİ ÖNEMLİ
İstanbul Portföy Girişim Ortağı ve teknoloji yatırımcısı Canberk Mersin ise şunları söyledi:
“Sadık Ventures olarak, kurulduğumuz günden bu yana finans, eğitim, sağlık, web 3.0, uzay, yapay zeka ve büyük veri teknolojileri başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki global teknoloji şirketlerine yatırımlar yaptık. Bulunduğu coğrafyada veya dünyada sektörünün en iyi şirketlerine yatırım yapıyoruz. Yeni kurulan şirketlerdeki riski göz önünde bulundurarak, mevcut durumda büyük ve hala çok hızlı büyüyen şirketlerle ilgileniyoruz. Büyümesine globalde hızla devam edebilmesi için, Silikon Vadisi’nin en iyi fonları ve Google, JP Morgan, Amazon gibi sektöründe lider şirketlerle birlikte yatırım yapıyor, bu şirketlerin büyümedeki katkısını yakınen görüyoruz. Yatırım yaptıgımız şirketlerin toplam değeri 2 yılda dolar bazında 3 kat, TL bazında 5 kat arttı; Türkiye’nin en başarılı bir kaç fonundan biri olduk. Bu yatırım fırsatlarını yatırımcıyla buluşturmak adına, Türkiye’nin bağımsız en büyük portföy yönetim şirketi olan İstanbul Portföy ile beraber Fidelis Ventures’ı kurduk. Denizli’nin beşeri yapısı bir çok şehirden farklı. Gördüğümüz kadarıyla bunun en büyük sebebi, şehir dışında ve yurt dışında iyi eğitim almış genç neslin şehre dönmüş olması, işlerinin ve şehrin dönüşümü için heyecanlı olmasıdır. Bu minvalde Denizli ekonomisinin dönüşümü için büyük bir rol oynayan DEGİAD yönetimine, başta Başkanımız Hakan Urhan ile Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen olmak üzere teşekkür ediyoruz. DEGİAD’da çok yüksek bir enerji ve yatırımcı ilgisiyle karşılaştık. Bu yıldan itibaren Denizli iş dünyasının en önemli gündeminin teknoloji yatırımcılığı olacağını görüyoruz.”

DENİZLİ’DEKİ SERMAYENİN BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ
Bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken DEGİAD Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen de, “Denizli uzun yıllardır sanayi ve ihracat ile uğraşıyor ancak katma değerli ve yüksek fiyatlı ürünler satma hedefine henüz ulaşabilmiş değil. Girişim Sermayesi Ekosistemi’ni tanıyıp yatırım yapmaya başlayınca hem düşük riskli yatırımlarla yüksek getiri elde ediyor hem de Dünyanın her yerinden sektörlerindeki en başarılı teknoloji şirketlerini tanıma fırsatı buluyorsunuz. Bu ekosisteme girince kendi şirketiniz için birçok yeni fikir geliştirmeye ve Dünya’da trendlerin nereye doğru gittiğini önden takip etmeye başlıyorsunuz. Bu avantajlar Denizlili iş insanları için çok önemli. Normalde Amerika’da çok yüksek giriş ücretleriyle yatırım yapılabilen bu ekosisteme, iş insanlarının daha düşük giriş ücretleri ile ulaşmasını sağladık ve bir yatırım topluluğu oluşturduk, kısa sürede Denizli’de bu ekosistemi büyütüp Denizli’deki sermayenin daha da büyümesini hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı