REKLAMI GEÇ

DEGİAD ve PAÜ’den 2 önemli proje

DEGİAD ve PAÜ’den 2 önemli proje

Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli’de yıllardır dile getirilen ancak şu ana kadar çok ciddi adımların atılamadığı üniversite-sanayi işbirliğini somutlaştırmak üzere Pamukkale Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında hayata geçirilen DEGİAD Bilim Kurulu, iş dünyası ile üniversite arasında köprü görevini yürütecek. İkili İnovatif Burs Projesi ile bir taşta 3 kuş vurmayı hedefliyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2012 Perşembe, 15:29

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bir araya gelen PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu ve DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu, basına Ağustos ayında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen iki projeyi tanıttı.

DEGİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve akademisyenlerin yanı sıra öğrencilerin de yer aldığı basın toplantısında yıllardır dile getirildiği halde şu ana kadar hayata geçirilemeyen üniversite-sanayici işbirliğinin bu protokol sayesinde gerçeğe dönüşeceği vurgusu yapıldı.

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde 27 Ağustos 2012 tarihinde DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu ile PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, DEGİAD Bilim Kurulu ve İnovatif Burs projeleri için düğmeye basıldı. Protokol, DEGİAD Bilim Kurulu ile üniversite ve sanayici arasında köprü kurmayı hedefliyor. İnovatif Burs Projesi ise 1 taşta 3 kuş vuracak. Alışılmışın dışındaki burs projesinde üniversite öğrencilerine birebir eğitim desteği verilecek. Kent sanayicisi burs verdiği öğrenciyi firmasında istihdam edecek. Taraflar inovatif bors projesi sayesinde kent sanayisinin arge çalışmalarına hız verilmesini de hedefliyor.

DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, üniversite ile iş dünyası arasında köprü görevini üstlenecek olan DEGİAD Bilim Kurulu’nun Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu’nun yanı sıra 2 akademisyen ve DEGİAD yönetim kurulu üyelerinden oluşacağını söyledi. Çaputçu, “Denizli’nin sanayicisi veya ihracatçısının, esnafının, tarım üreticisinin veya tüccarının, girişimci bir kimliğe sahip olduğunu düşünen potansiyel iş insanlarının; kısacası Denizli ekonomisine katkı koyan herkesin Pamukkale Üniversitesi’nin akademik kadrolarının bilimsel zeminde hazırlayıp sunabileceği çalışmalarla buluşturulmasında, kurulumuz köprü görevi görecektir. İş dünyasının zaman zaman akademik destek talep ettiği, ihtiyaç duyduğu veya akademik çevrelerin görüşlerinin iş dünyasında yaşanan önemli gelişmelerde öne çıktığı durum ve hususlarda üniversitemizin iş dünyasıyla proaktif olarak sürekli temas ve iletişim halinde kalmasını sağlamak kurulumuzun asli görevi olacaktır” dedi.

PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu DEGİAD-PAÜ arasında yapılan protokol sayesinde hayata geçirilen 2 projenin de Denizli için gerçekten çok büyük önem taşıdığını dile getirirken, bir yandan üniversite-iş dünyası arasında önemli bir köprü görecek DEGİAD BİLİM KURULU çalışmasının, diğer taraftan da İNOVATİF BURS projesinin kente önemli kazanımlar getireceğini belirtti.

Prof. Dr. Karaosmanoğlu, protokol kapsamında özellikle DEGİAD Bilim Kurulu’nun daha somut adımlar atabilmesi için Ekim ayı içinde bir ARAMA KONFERANSI gerçekleştirileceğini söyledi. Takip eden süreçte düzenli olarak paneller gerçekleştirileceğini de belirten Prof. Dr. Karaosmanoğlu, yapılacak bu bilimsel çalışmalarda ortaya çıkan veriler ve sonuçlar üzerinden ciddi projelerin de hayata geçirileceğini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı