REKLAMI GEÇ

Demir ABD’yi kınadı, hükümeti göreve çağırdı

Denizli Barosu Başkanı Adil Demir ABD’nin, Ermeni Soykırımını resmen tanıyan tasarının onaylamasını kınadı. Demir, Türk topraklarının ABD operasyonlarına kullanımının kapanmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

ABD Temsilciler Meclisi, Sözde Ermeni Soykırımının kabulünü yasalaştırdı. Tasarıya göre Soykırım olmadığını iddia edenler, hukuksal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Böylece Fransa, Kanada ve Arjantin’in ardından bu yalandan tasarıyı yasalaştıran dördüncü devlet de, Stratejik ortağımız ABD oldu.

Denizli Barosu Başkanı Adil Demir de yaptığı basın açıklamasında, tasarıyı kabul eden ABD’yi şiddetle kınadığını bildirdi. Hükümeti, dünyadaki gelişmelere göre yeni stratejiler üretememek ve bu alanda başarısız olmakla suçlayan Baro Başkanı Demir, Türkiye’nin uluslar arası alanda başarısız olduğunu ve üzücü sonuçlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Ermeni Soykırımı yalanının, Stratejik ortağımız ABD’de yasalaşması aşamasında çok sayıda hata yaptığımızı dile getiren Demir, bu durumun sadece yaptırımı olmayan kınamalarla geçiştirilmemesi gerektiğine değindi. Demir, “Milletimiz, dış ülkelerden destekli bölücü terörün saldırısıyla her geçen gün şehitler vererek derin bir üzüntü yaşarken, dost ve müttefik kabul ettiğimiz ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nun, Ermeni Soykırımı yalanını kabul eden kararı ile kendimizden başka dostumuz olmadığı gerçeğini bir kez daha görmüştür” diye konuştu.

‘Tüm kapılar ABD’ye kapatılmalıdır’

Tasarı geri çekilene kadar ABD askeri unsurlarına, İncirlik Üssü’nün Irak ve Afganistan operasyonlarında kullanımının derhal durdurulması gerektiğinin altını çizen Demir, tasarının geri çekilmemesi halinde Habur Sınır Kapısı’nın da ABD askeri unsurlarının geçişine kapatılması gerektiğini belirtti. Demir, “Tasarı geri çekilmediği takdirde, Irak’ın üniter yapısını devam ettirme yanlısı olan direniş güçlerinin ve Türkmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından destekleneceği, gerekirse Türk Silahlı Kuvvetleri’yle ortak hareket dahi edilebileceği ihtar edilmelidir” dedi.

Tüm vatandaşları, sivil kuruluşları ve meslek kuruluşlarını, ABD’nin bu tavrından dolayı birlikte hareket etmeye davet Eden Demir, Bütün iç ve dış saldırılara karşı, dünya demokrasi standardının ülkemize kazandırılması ve çağdaş üstüne çıkma hedefinin kaybedilmeden, günün gelişmelerine uygun yeni strateji ve taktik ile hareket etmenin gereğinin yerine getirilmesine dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı