REKLAMI GEÇ

GEKA yönetimi Muğla’da toplandı

GEKA yönetimi Muğla’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 94. Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla’da gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2017 Cumartesi, 10:30

Toplantıya, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ile kurulun diğer üyeleri katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, toplantıda son Yönetim Kurulu toplantısından bu yana Ajansın gerçekleştirdiği çalışmaları gözden geçireceklerini ve önümüzdeki dönemde planlanan faaliyetleri de görüşeceklerini söyledi.

Vali Çiçek, “Ajansımız; bölgemizdeki kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla yaklaşık 4 yıldır başarılı bir şekilde yürüttüğü Teknik Destek Programını Mart ayı başında 2017 yılı için ilan etmiştir. Programın toplam bütçesi 600 bin TL olup, proje başına azami 15 bin TL tutarında eğitim/danışmanlık desteği sağlanabilmektedir. Programa başvurular ikişer aylık dönemler halinde alınacaktır ve son dönemin başvuruları 29 Aralık 2017 tarihinde son bulacaktır. Teknik Destek Programı’nın bölgemize hayırlı olmasını diler, proje başvurusu yapacak kurum ve kuruluşlarımızın program hakkında detaylı bilgiye geka.gov.tr internet adresinden veya Aydın, Denizli ve Muğla’daki ofislerimizi ziyaret ederek ulaşabileceklerini hatırlatmak isterim. Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtım faaliyetleri yürüten Ajansımız, bu yıl ilk defa Antalya’da 6-9 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen HESTOUREX Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı’na katılmıştır. Ajansımız tahsis ettiği stant alanında ve fuar kapsamında düzenlenen ikili görüşmelerde, Güney Ege’de sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini yurt dışı alım heyetleriyle buluşturmuştur. Yapılan ikili görüşmelerde Güney Egeli sektör temsilcileri; Ukrayna, Bangladeş, Danimarka, Kuveyt, Kazakistan, Avusturya, Gürcistan, Moldova ve İran gibi ülkelerden yaklaşık 25 firma ile yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler yapmışlardır. Bölgemizin turizm olanaklarının uluslararası çapta tanıtılması amacıyla fuar katılımlarının dışında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden biri olan bölge tanıtım ziyaret etkinliklerimize, geçtiğimiz haftalarda Körfez ve Arap ülkelerinden gelen sosyal medya fenomenleri ve basın mensuplarını ağırlayarak devam ettik. Dalaman, Dalyan, Marmaris, Akyaka, Bodrum ve çevresini kapsayan gezi kapsamında; 17 kişiden oluşan sosyal fenomenleri ve basın mensupları, sosyal medya hesaplarından bölgemizde gezdikleri yerleri anlık paylaşarak Arap dünyasındaki hayranlarına tanıttılar. Bölge tanıtım ziyaret etkinliğine katılan T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı temsilcileri de organizayonun başarılı geçtiğini ifade ederek en kısa zamanda yeni organizasyonların, Bölgemizde yapılmasını istediklerini dile getirdiler. Bu anlamda T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile kurumumuz arasında işbirliği devam edecektir. Bugünkü toplantımızda gözden geçireceğimiz diğer konularımızı; Ajansımızın, enerji verimliliği konusunda geçtiğimiz ay Muğla’da düzenlediği Enerji Verimliliği Konferansı, 2015 yılı Mali Destek Programları ilerleme raporları, 2016 yılı bütçe uygulama sonuçları, AB proje süreçlerindeki ilerlemeler ve güdümlü proje önerileri olarak sıralayabiliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı