REKLAMI GEÇ

Bereket Enerji’de toplu sözleşme

Bereket Enerji’de toplu sözleşme

Bereket Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. ile Maden İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 09:46

Termik santralin maden bölümünde çalışan 360 işçiyi kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere 2 yıllık bir süreyi kapsayacak. Toplu iş sözleşmesiyle ücretleri ve sosyal hakları iyileştirilen işçiler, böylece sorunsuz bir şekilde yeni haklara kavuştu.

Ankara’da düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, işçilerin emeklerinin karşılığı olarak yeni haklara kavuştuğunu belirterek, “Bereket Enerji ve Yatağan Termik Enerji Üretim şirketinin yöneticilerine görüşmelerdeki olumlu ve özverili yaklaşımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Maden-İş Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz ise özelleştirme sürecinden sonra sendika ve işveren arasında güvene dayalı bir diyalog oluştuğunu belirterek, bu olumlu havanın sözleşme görüşmelerine de yansıdığını ifade etti.

Maden İş Yatağan ve havalisi Şube Başkanı Osman İlhan da, “Yatağan’da işçiler de işveren de mutlu” diyerek toplu sözleşmeyle yaşanan sevinci özetledi.

Toplu İş sözleşmesi imza törenine Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. adına Aykut Atlas, Arif Yılmaz Durucan, Yusuf Dinç, Serhat Başara ve Av. Nazan Çallı ile birlikte katılan İcra Kurulu üyesi ve Bereket Enerji İnsan Kaynakları Müdürü Ersin Yazıcı, “Yatağan’ın hava kalitesine, üretime ve emeğin değerlendirilmesine bereket geldi” diye konuştu.

Bereket Grubu olarak, insana saygılı ve çevreye duyarlı bir yönetim anlayışını ilke kabul ettiklerini anlatan Yazıcı, “Bu nedenle, her konuda duyarlı hareket ediyoruz. Toplu iş sözleşmesinin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması her iki taraf için sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı