REKLAMI GEÇ

Denizli esnafı fırsatçılık yapmaz

Denizli esnafı fırsatçılık yapmaz

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, esnafın Ramazana hazır olduğunu belirterek, “Vatandaşın gönlü rahat olsun. Denizli esnafı fırsatçılık yapmaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2012 Perşembe, 09:30

Birlik Başkanı Çelikkol, ‘Temmuz ayına denk gelen Ramazan ayı, esnaf için işlerin açıldığı, hareketliliğin arttığı yeni bir dönem anlamına geliyor. Vatandaşlarımız kesesine göre esnafımızdan güvenle alışveriş yapabilirler. En önemlisi de kamu ve özel iş yerleri bu mübarek ay içerisinde yardım ve hayır yapmanın şartlarına uyarak hazırlatacakları ramazan paketlerini gösterişe kaçmadan bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek’ düsturu içinde insanımızı rencide etmeden dağıtmaya özen göstermelidir” dedi.

RAMAZAN BEREKETİYLE GELDİ
Çelikkol, Ramazanın alışveriş profili yönünden diğer aylara göre farklılık gösterdiğini, normal zamanda yemek öğünlerini çok daha mütevazi geçiştiren vatandaşların, Ramazan ayında aileleriyle birlikte oturdukları iftar sofralarının göz ve gönül doyurucu olmasını arzu ettiklerini bu nedenle harcamaları daha çok gıda ağırlıklı yaptıklarını vurguladı. Çelikkol, ‘Bu nedenle gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafımız Ramazan ayında alışveriş yönünden yüzde 30 daha fazla hareketlilik ve dinamizm yaşıyor. Bu da piyasaya 3-4 milyar lira daha fazla paranın girmesi demektir. Başta bakkal, manav, pastacı, baklavacı, fırıncı, yufkacı, şarküteri esnafımız olmak üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarımıza Ramazan ayı can suyu olacaktır. Siftahsız dükkân kapatan esnafımız için Ramazan ayı işlerin açıldığı, borçların ödendiği en hayırlı aylardandır’ diye konuştu.

ESNAFTA ZAM YOK
Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala spekülatif zam haberlerinin çıkarıldığını söyleyen Çelikkol ‘Vatandaşımız fiyatları takip etsin, esnafımızda fiyat artışı yok. Fiyatları artıranlardan da alışveriş yapmasın. Özellikle büyük bir rekabet içine giren marketlerin hazırladığı Ramazan paketlerinin içindeki ürünlerin kalitesi ve evsafına dikkat etsinler. Denizli esnafı hiçbir zaman fırsatçılık yapmaz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı