REKLAMI GEÇ

İki kız ele ele verdi, dünya markası olma yolunda ilerliyor

İki kız ele ele verdi, dünya markası olma yolunda ilerliyor

Fabrikada çalışırken tanıştılar. Biri pazarlama uzmanı, diğeri tasarımcı. ‘İkikız’ markasıyla ürettikleri ürünleri dünyaya satıyorlar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2017 Çarşamba, 16:38

Bir tekstil firmasında çalışırken tanıştılar. Tasarımcı Meral Yakar Delikara ile pazarlama uzmanı Elvan Erdem Akbaş. İş yeri açıp kendi markalarını yarattılar.
Girişimci iki kadın burada her biri ayrı tasarımda olan özel koleksiyon ev tekstili üretmeye başladı. Çarşaf, nevresim, pijama, gecelik, banyo, mutfak, plaj, bebek giysileri tasarımlarıyla kendi koleksiyonlarını oluşturan iki kadın girişimci, kurdukları www.ikikiz.com sitesinden ürünlerini satıyor.

BÜYÜKLER İLGİLENDİ
‘İKİKIZ’ markasıyla internete giren ve online satış yapan genç girişimcilerin sitesi, kısa süre içinde online satışın Türkiye’deki devlerinin de dikkatini çekti. Denizlili girişimcilerle temasa geçen ‘6. Cadde’, ‘Perabulvarı’, hepsiburada.com’, ‘Trendyol’,’N11’, ‘birvarmısbiryokmuş’,’lidyana’ ve ‘Evmanya’ gibi online alışveriş siteleri ‘İKİKIZ’la anlaşarak ürünlerini sitelerine taşıdı. İKİKIZ’ın önemli online alışveriş sitelerine girmesinden sonra Denizlili genç girişimcilerin ürünleri gibi markaları da bir anda Türkiye’nin dört bir yanına ulaştı.

ÖRNEK OLDULAR
İKİKIZ Tasarım Dizayn Atölyesi ortaklarından pazarlama uzmanı Elvan Erdem Akbaş “İkimizde tekstil sektöründen geliyoruz. Farklı alanlarda uzmanlıklarımız var. Meral tasarımda, ben pazarlamada, konusunda uzmanız. Bu tecrübelerimizi kullanarak kendi markamızı oluşturmaya karar verdik. İyi ki de cesaret göstermişiz” dedi.
Kurumsal tasarımlar konusunda çalıştıklarını söyleyen Meral Yakar Delikara’da Denizli’nin yanı sıra Türkiye genelinde kurumlara özel koleksiyon çalışmaları yaptıklarını söyledi.

ÜRÜNLER SON OLARAK ‘ÇOCUKLAR DUYMASIN’’DA YER ALDI
İki Denizlili genç girişimcilerin ürünlerilerinden bazıları son olarak Kanal D’nin sevilen dizisi’Çocuklar Duymasın’ın son bölümünde yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı