REKLAMI GEÇ

DENİZLİ HEYETİ ANKARA’DAN MEMNUN DÖNDÜ

DENİZLİ HEYETİ ANKARA’DAN MEMNUN DÖNDÜ

Denizli’nin sorunlarının çözülmesi için Vali Yavuz Erkmen başkanlığında Ankara’ya giden Denizli heyeti temaslarından memnun olarak şehre döndü. Denizli heyeti, ziyaretin amacına ulaştığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

Denizli Ticaret Odası (DTO) toplantı salonunda, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan YardımcısıOsman Zolan, DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı (DSO) Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili düzenledikleri basın toplantısında ziyareti değerlendirdiler. Vali Erkmen Ankara’daki görüşmelerde Denizli’nin 10 önemli probleminin çözülmesi için hükümet nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.

Vali Erkmen, beraberindeki Denizli heyeti ile Başbakan Erdoğan’a yaptıkları ziyarette; yeni hazırlanan teşvik ile ilgili düzenlemelerde özellikle Denizli İlini yakından ilgilendiren tekstil sektörünü canlandırıcı yeni önlemler alınması, ayrıca istihdam yaratıcı yeni sektörlere düzenlemede yer verilmesi, Denizli İli içme suyu problemini çözümleme konusunda Akbaş Barajı 2008 yılı ek programına alınmalı, yapımı devam eden Tavas-Yenidere Barajının 2009 yılında bitirilmesi sağlanması, Acıpayam-Akalan ve Yazır-Dodurgalar Barajlarının programa alınarak yapımına başlanılması, (Denizli-Muğla-Aydın) İllerini kapsayacak şekilde planlanan Bölge Kalkınma Ajansının Denizli İli merkez olacak şekilde 2008 yılında faaliyete geçirilmesi, İzmir-Denizli- Antalya hızlı tren projesinin gerçekleştirilmesi, toplam 14 Km. olan Denizli çevre yolunun 11 Km.’lik bölümü (İzmir yolu- Pamukkale yolu) 2008 yılı sonu itibariyle tamamlanacak olup, geri kalan bölümünün de 2009 yılında bitirilerek yolun 2009 yılında hizmete açılması, Denizli Hükümet Konağı yapımının 2009 yılı yatırım programına alınarak yapımına başlanması, modern tarım anlamında Türkiye’ye örnek olacak şekilde çalışma yürütülen (arazi toplulaştırılması ve kapalı sistem sulama projesi) ödenek olarak desteklenmesi, alt çalışması bitirilmiş, 3.225.913 m²büyüklüğünde hazır vaziyette boş olarak bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesine yerli veya Türkiye’ye gelebilecek büyük yatırımcı grupların yönlendirilmesi, Jeotermal suyun verimli olarak değerlendirilerek, Denizli’nin sağlık turizminde merkez olarakilan edilen turizm bölgelerinde en azından bir tanesine termal sağlık köyü kurularak turizmin çeşitlendirilmesi, bu anlamda yabancı yatırımcıların bölgeye yönlendirilmesi hususlarını Başbakan Erdoğan’a aktardıklarını ifade etti.

Vali Erkmen, Başbakan Erdoğan’dan sonra Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’i ziyaret ettiklerini, Bakan Ekren’in 25 kişilik kurmay heyetiyle Ekim ayında Denizli’ye gelip 3 gün kalarak sorunları yerinde tespit edeceğini vurguladı. Vali Erkmen, “Biz valilik olarak girişimlerimizden istediğimizi aldığımızı düşünüyorum. Sivil toplum örgütlerimiz de Denizli’nin ekonomik sorunlarını anlatma imkânı buldu.” dedi.

Denizli’nin içme suyu problemini çözümleme konusunda Akbaş Barajı 2008 yılı ek programına alınmasını, istediklerini belirten Vali Erkmen, “Yapımı devam eden Tavas-Yenidere barajının 2009 yılında bitirilmesi sağlanması, Acıpayam-Akalan ve Yazır-Dodurgalar barajlarının programa alınarak yapımına başlanılması, Denizli-Muğla-Aydın illerini kapsayacak şekilde planlanan Bölge Kalkınma Ajansının Denizli’nin merkez olacak şekilde 2008 yılında faaliyete geçirilmesi, İzmir-Denizli- Antalya hızlı tren projesinin gerçekleştirilmesi, Hükümet Konağı yapımının 2009 yılı yatırım programına alınarak yapımına başlanması istedik.” diye konuştu.

Devlet Bakanı Murat Basesgioğlu ile yaptıkları görüşmeye de değinen Vali Erkmen, Bakan Başesgioğlu’nun sportif alanların yapılması ve iyileştirilmesi ile ilgili Denzili’ye gereken bütçe desteğinin Bakanlık tarafından verileceğinin müjdesini verdi.

Meslek liselerinin taşınması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokole de değinen Vali Erkmen, “Taşınma konusundaki süreç başlamıştır. Denizli’nin bir meydan ve kent müzesi kazanmasını sağlayacak projenin mümkün olan en kısa zamanda da bitirilmesi hedeflenmektedir. Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kıymet takdiri yapılıp bu değerler kadar bina yapımını Denizli Belediyesi taahhüt ediyor” dedi.

Vali Erkmen, İl genelindeki Milli Eğitim ihtiyaçlarının tespit edilip TOKİ’ye yaptırılması ve İl Özel İdaresi kaynaklarından yıllık olarak TOKİ’ye ödemelerin yapılması konusunun meslek liselerinin taşınması ile ilgisi olmadığını ve bunların birbirine karıştırılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ise özellikle görüşmelerinde 5084 Sayılı Teşvik Kanunu’yla Denizli’nin mağdur olduğunu bunun giderilebilmesi için destek istediklerini dile getirdiler. DTO Başkanı Özer, “Bir taraftan Denizli’nin ana sektörü olan tekstilin günden güne gerilemesi dikkate alınarak, tesislerin modernize edilebilmesi ve de Avrupa ülkeleri ile rekabet edebilecek kalitede ürün üretimi konusunda desteklenmeleri gerekirken, bir taraftan da mevcut potansiyelin bilinçli düzenli ve organize edilebilmesi açısından önümüzdeki dönemde İlimize ve ülkemize katma değer yaratacak, sektörler olan Sağlık Turizm’i, Jeotermal Seracılık ve Mermer gibi sektörlerin yeni teşvik sisteminde desteklenmesi uygun olacağını anlattık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı