REKLAMI GEÇ

DENİZLİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ’NDEN GELECEĞE YATIRIM

DENİZLİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ’NDEN GELECEĞE YATIRIM

Denizli İhracatçılar Birliği’nin 60 bin TL harcayarak İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne 24 dikiş makinesi alarak açtığı tekstil ve dikiş atölyesinin resmi açılışı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 1 Aralık 2010 Çarşamba, 17:17

Denizli İhracatçılar Birliği İMKB Kız Meslek Lisesi’ne, eğitime verilen önceliğin bir göstergesi olarak, konfeksiyon makineleri bağışladı. DENİB, böylece Denizli tekstil ve konfeksiyon sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirilmesine katkı sağlayacak bir projeye imza atmış oldu.

BAKAN KAVAF KATILDI
Atölyenin bugün açılışı yapıldı. Açılışa, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz ve DENİB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

DENİZLİ EN ÖNLERDE
Bakan Kavaf, burada yaptığı konuşmada, sektörde meslek lisesi mezunu olan öğrencilere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Türkiye’de 0-18 yaş arası 18,5 milyon kişinin olduğunu hatırlatan Bakan Kavaf, “Bunların da yakın gelecekte istihdam edilmesi gerekecek. Ama iyi eğitimli kişiler normal kişilerden iş bulma olasılığı 10 kat daha iyi olacak. İnternet dünyasında rekabet her geçen gün artıyor. Bu yüzden öğrencilerimizin daha iyi eğitim görmesi lazım. Denizli bunu sağlıyor. Yüzde 30 hayırsever desteği ile yaptırılan okullar bakımından Denizli en önlerde” dedi.

SİZLERDE ONUN GİBİ OLABİLİRSİNİZ
Vali Yavuz Erkmen ise, öğrencilere öğüt vererek, “Bunu özellikle kız öğrencilere söylüyorum. Genç kızlarımız, sizler, çalışırsanız daha iyi olursanız, gönüllerinizdeki hayallere kavuşursunuz. Daha iyi bir birey ve daha iyi bir aile kurabilirsiniz. İsteğimiz budur. Sayın bakanımız Selma Aliye Kavaf, bakan olmuştur ve herkes onunla iftihar ediyor. Sizlerde onun gibi olabilirsiniz” diye konuştu.

GEREKENLER TEMİN EDİLECEK
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de, bundan sonra burayı DENİB’e zimmelediklerini söyleyerek, “Öğretmenlerimiz ve öğrenciler burada makine var ama kumaş yok dediler. Hem bu atölyeyi büyüteceğiz hem de DENİB olarak gereken her şeyi buraya temin edeceğiz” diyerek söz verdi.

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Bakan Kavaf, öğrencilerin açtığı sergiyi gezdi. Öğrencilerin, sergilediği havlu ve el işi ürünlerden aldı. Bakan Kavaf, daha sonra, DENİB Başkanı Kocasert, Vali Erkmen ile birlikte atölyenin açılış kurdelesini kesip inceleme yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı