REKLAMI GEÇ

İhracat yüzde 15 arttı

İhracat yüzde 15 arttı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nin açıkladığı Mart ayı ihracat rakamlarına göre, Denizli ihracatı yüzde 15 artarak, 193 milyon Dolar olarak gerçekleşti.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2014 Salı, 18:32

 

Denizli Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. DENİB’in açıkladığı ihracat rakamlarına göre Mart ayı ihracatı yüzde 15 artarak 193 milyon dolara ulaştı. Ocak-Mart döneminde kayda alınan ihracat ise yine yüzde 15’lik artış ile 576 Milyon Dolar olarak gerçekleşti.

Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, TİM verilerine göre Denizli’nin, en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında en yüksek aylık ihracat artış oranını yakalayan 3. İl olduğunu açıkladı. Yine TİM verilerine göre Denizli’nin Mart ayında yüzde 11 artış oranı ile 278 Milyon Dolar, Ocak-Mart döneminde ise yüzde 10 artış oranı ile 799 Milyon Dolarlık ihracata imza attığını vurgulayan Kocasert, “Hem DENİB verileri, hem de TİM’in Denizli’ye ilişkin verileri ülke performansından daha başarılı bir ihracat performansına işaret ediyor” dedi.

Kocasert, 2013 yılının büyüme rakamlarının yüzde 4 olarak açıklandığını vurgulayarak, “ 2014 yılına ilişkin olarak Orta Vadeli Programda büyüme beklentisi ise yine yüzde 4. 2013 yılında büyümeye etkide ihracatın etkisi sınırlı düzeyde kalmıştı. 2014 yılında ise dış talebin artma trendinden yola çıkarak ihracatı büyüme performansımıza katkısının daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Bu noktada karlılık oranlarından söz etmek gerekirse, dünyada büyüme beklentilerinin olumlu bir trend sergilese de henüz geçmişteki düzeylere eriştiğini söylememiz güç. Dolayısıyla, kar marjlarının arzu edilen seviyede olmama ihtimali yüksek görülüyor” diye konuştu.

“FAİZ DÜZENLEMESİNİN ETKİLERİ GÖRÜLÜYOR”
Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Kocasert, şunları söyledi: “Merkez Bankası tarafından yapılan faiz düzenlemesinin etkilerini artık hissedebiliyoruz. Kredi maliyetlerinin arttığını görebiliyoruz. İhracatçılar olarak altını çizmek istediğimiz husus, bireysel kredilerdeki daralmanın olumlu sonuçlar oluşturabileceği ama ticari kredilerdeki daralmanın ise dikkatle takip edilmesi gereken bir konu olduğu. Diğer taraftan faiz düzenlemesi ile kurlardaki keskin dalgalanmanın sona ermesi ile rekabetçi kur düzeyini birlikte değerlendirdiğimizde olumlu gelişmeler yaşadığımızı ifade edebiliriz.”

YÜZDE 10 HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ
Kocasert, mart ayı verilerini değerlendirdiği açıklamasında, “Özetlemek gerekirse, Denizli ihracattaki başarılı seyrini devam ettiriyor. 2014 yılı sonu için kendimize % 10’luk bir hedef koymuştuk. İlk çeyrek bu hedeflere ulaşma noktasında olumlu ipuçları veriyor. Ümit ediyoruz ki 2014’ü de hedeflerimize ulaşmış bir şekilde geride bırakacağız” vurgusunu yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı