REKLAMI GEÇ

İşsizlikle mücadeleye ‘Menderes’ten büyük destek

İşsizlikle mücadeleye ‘Menderes’ten büyük destek

Ev tekstilinin dünya lideri Menderes Tekstil’de bu yaz döneminde Endüstri Mühendisliği, Moda ve Tasarım, İnsan Kaynakları, Uluslar arası Ticaret gibi çok sayıda bölümde öğrenim gören 80 üniversiteli staj yaptı. Stajyerlerin arasında çok şanslı olanlar var. Zira stajlarını başarıyla tamamlamış olanların bazıları mezun olur olmaz tekstil devi Menderes Tekstil’de iş başı yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2017 Cuma, 11:25

Türkiye’nin ilk tam entegre tekstil tesisi olan ve Sarayköy’de faaliyet gösteren Menderes Tekstil, 1958’de kuruldu, 1983 yılından bu yana Akça Holding bünyesinde yer alıyor.

Ev tekstilinde dünya lideri olan Menderes Tekstil, Türkiye’den ABD’ye en fazla çarşaf ihraç eden firma özelliğine sahip. Ev tekstil ürünlerinde Avrupa devlerinin en büyük tedarikçisi olan Menderes Tekstil’in 4 bin 250 çalışanı bulunuyor.

Sektörün öncülerinden olan Menderes Tekstil’de bu yaz döneminde çok sayıda üniversitenin değişik fakültelerinde öğrenim gören 80 kişi 4 hafta boyunca staj yaptı. Menderes Tekstil İnsan Kaynakları Bölümü, öğrenciler için “Geleceğe yatırım, üniversitelerle tasarım ve Ar-Ge işbirliği” konulu etkinlik düzenledi.

ÖĞRENCİLERE BELGELERİ VERİLDİ
Etkinliğe stajlarını Menderes Tekstil’de tamamlamış olan öğrenciler katıldı. Endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, tekstil mühendisliği, moda ve tasarım, insan kaynakları, halkla ilişkiler gibi bölümler başta olmak üzere çok sayıda fakülteden farklı alanlarda eğitim gören öğrenciler için düzenlenen kokteylde öğrencilere belgeleri de verildi.

Öğrencilere stajları boyunca Menderes Tekstil bünyesinde kurulan Tasarım Bölümü hakkında da bilgiler aktarıldı, kendilerini geleceğe hazırlamaları istendi.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERLE HEMEN TEMASA GEÇİLECEK
Menderes Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Kaan Özgümüş, Menderes Tekstil Tasarım Merkezi yöneticileri ile Menderes Tekstil üst düzey yöneticileri, insan kaynakları yönetimi tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldiğini söyledi.

Özgümüş, “Etkinlikler Üniversite-Sanayi İşbirliğinin artırılmasını sağlamak ve geliştirmek amacıyla düzenli olarak yapılacak. Öğrencilerimiz yöneticiler ile birebir diyaloglar kurma fırsatı yakaladı. Üniversiteliler, farklı sunumlar ile piyasa şartları, tasarım&ar-ge merkezleri hakkında detaylı bilgiler alıp, teorik ve pratik eğitim aldı. Menderes Tekstil, işsizlikle mücadele için önemli çalışmalara imza atıyor. Stajını bizde yapan öğrencilerimizin arasındaki bazıları ile çalışacağız. Öğrencilerimiz mezun olmadan işleri hazır. Mezun olur olmaz kendileriyle temasa geçeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı