REKLAMI GEÇ

Denizli jeotermal üretim sahasında dev “tarım” satışı

Denizli jeotermal üretim sahasında dev “tarım” satışı

Denizli’de uzun yıllardan bu yana özellikle perakende sektöründe hizmet veren Halil Pekdemir Çiftliği, dev bir satış yaptı. Şirketin Gölemezli’deki seraları ve jeotermal kaynakları Alarko Holding’e satıldı. Alarko, KAP’a satışın 12 milyon 269 bin 500 dolara (yaklaşık 340 milyon TL) gerçekleştiğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2023 Pazartesi, 15:23

Jeotermal seracılık alanında uzun yıllardan bu yana artan yükseliş ivmesi, dev bir satışı beraberinde getirdi. Denizli’nin en eski perakendecilerinden Halil Pekdemir Çiftliği’nin tarım alanında faaliyet gösteren Pekdemir Agro işletmesi Alarko Holding’e satıldı.
Alarko Holding, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdiği açıklamasında; Alden Jeotermal Tarım Gıda San.A.Ş. bir şirket kurulacağını ve Pekdemir Tarım’ın hisselerinin bu şirkete devredileceğini bildirdi. Alarko, Gölemezli’deki 120 bin metrekaresi kapalı sera, toplam 310 bin metrekare alan ile 8 bin 253 hektar alandaki jeotermal sahanın sahibi oldu.
KAP açıklamasına göre, satış 12 milyon 269 bin 500 dolara (yaklaşık 340 milyon TL) gerçekleşti.

PEKDEMİR, DİĞER FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK
Halil Pekdemir Çiftliği vekili Av. Ahmet Okyay, bazı kaynaklarda olayın yanlış anlaşılarak şirketin tamamının satıldığı yönünde haberler bulunduğunu belirterek, “Halil Pekdemir Çiftliği Ltd. Şirketi’nin sadece “sera işletmesi” devredilmiştir. Buna göre; Halil Pekdemir Çiftliği Ltd. Şirketi “sera işletmesi”, kısmi bölünme yöntemiyle kurulan Alden Jeotermal Tarım AŞ hisselerinin devri suretiyle Alarko Tarım AŞ’ye devredilmiştir. Halil Pekdemir Çiftliği Ltd. işletmeleri; market mağazaları, jeotermal elektrik tesisleri, akaryakıt istasyonları, besi çiftliği ve inşaat sektöründe faaliyetini muhafaza etmektedir ve sürdürmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı