REKLAMI GEÇ

Denizli Makine İhtisas OSB’nin altyapısına başlanıyor

Denizli Makine İhtisas OSB’nin altyapısına başlanıyor

Denizli’nin ilk ihtisas organize sanayi bölgesi, makine imalatçılarını bir araya getiriyor. Uzun süredir uğraş verilen Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ve çevre düzenlemesi ihaleye çıkıyor. Denizli Milletvekili Şahin Tin, “İhracatta Denizli’mizin adını daha da yükseklere taşıyacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2023 Çarşamba, 19:57

Denizli’de tekstil makineleri yedek parçaları, özellikle kuruyemiş makineleri üretimi son yıllarda oldukça arttı. Makine imalatçılarının ve yan sanayinin yan bir arada toplanacağı organize sanayi bölgesinde sona gelindi. Denizli’nin ilk ihtisas (özel nitelikli) organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan OSB’nin altyapı inşaatı başlıyor. Kocabaş mahallesi yakınlarında yeri belirlenen OSB’nin altyapısını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapacak.

TİN: OLURU ALDIK
Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ihalenin 21 Eylül’de yapılması için olur alındığını duyurdu. Tin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bakanlığımızın sağlayacağı kredi desteği ve müteşebbis heyetin sorumluluğuyla 21 Eylül 2023 tarihinde ihaleye çıkılıyor. Bu kapsamda, Denizli Makine İhtisas OSB’nin atıksu, yağmursuyu, içme ve kullanma suyu ile mekanik imalatlardan müteşekkil altyapı işlerinin yapımına başlayacağız. 2023/2 yılı birim fiyatları ve birinci keşif bedeli ile yapılacak olan iş 383 Milyon TL üzerinden ihale edilecek.

Denizli Makina İhtisas OSB alanında böylelikle ilk kazmayı vurmaya ramak kaldı, sanayicimizi hayallerine kavuşturacağız. Yeni yatırım alanları ile makina sektöründe, yerli üretimde, istihdamda, ihracatta Denizli’mizin adını daha da yükseklere taşıyacağız. Birlikte başarıyoruz.”

SANAYİCİDEN TEŞEKKÜR
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ise “Sanayicimizin hizmetine sunmak amacıyla üreteceğimiz yeni yatırım alanları ile Denizli’mizin iktisadi ve sınai kalkınması için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı