REKLAMI GEÇ

Denizli OSB Kariyer Fuarı 5 bin ziyaretçi ağırladı

Denizli OSB Kariyer Fuarı 5 bin ziyaretçi ağırladı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde işçi ve iş arayanları buluşturan önemli fuar organizasyonu 5 bin kişiyi bir araya getirdi. 2 gün süren fuarda çok sayıda iş görüşmesi ve eğitimler yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2023 Pazar, 11:03

Denizli İŞKUR tarafından “Türkiye Yüzyılında İstihdamda İşbirliği” sloganıyla hazırlanan İŞKUR Denizli/OSB Kariyer Expo 2023 Istihdam Fuari, 01-02 Kasım 2023 tarihlerinde Denizli Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezi’nde (DOSTEM) gerçekleştirildi.

Büyük ilgi gören fuara Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Kaymakamlar, kamu Kurumları temsilcileri, işverenler, çok sayıda öğrenci ve iş arayan vatandaşlarımız katıldı.

70 FIRMA KATILDI ​
Mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda ihtiyaç duyan tüm tarafların katılımıyla bir yapı oluşturulması iş arayanların ve öğrencilerin Denizli’nin önde gelen firmaları ile yüz yüze iş görüşmesi yapabilmesi ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşilere katılabilmesi hedefiyle yola çıkılan İŞKUR Denizli/OSB Kariyer EXPO 2023 İstihdam Fuarı yetmiş firmanın katılımı ile gerçekleşti. İşgücü arzı ile talebinin buluştuğu bu ortamda katılımcılar; Denizli İŞKUR tarafından yürütülen aktif işgücü politika uygulamaları hakkında da bilgi sahibi oldu.

“İŞVEREN VE İŞÇİYİ BULUŞTURAN ORTAM HAZIRLADIK”
Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık “Kariyer-İstihdam Fuarı’nda işgücü piyasasının iki önemli unsuru olan iş arayan ve işvereni bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmalattan sağlığa, eğitim, hizmet, inşaat, tekstil ve gıda gibi farklı sektörlerde yetmiş firmamızın katılımı ile şuan bu alanda gerçekleştirdiğimiz organizasyonda, hem işverenimiz için iş arayanları toplu olarak karşıladığı hem de iş arayanlarımızın işyerlerini bir arada ziyaret etme imkanı bulduğu bir ortam hazırladık. Fuara katılan yetmiş firmamız bu fuara özel olarak 700 kişilik işe alma garantisi ve taahhüdünde bulundu. Ben buradan bu taahhüdde bulunan firmalarımıza, işverenlerimize, iş adamlarımıza uygun görürseniz ayrı bir alkış istiyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: NİTELİKLİ PERSONEL İHTİYACIMIZ VAR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Denizli sanayisi, ekonomisi, ticareti, üretimi ile her yönden güçlü bir şehirdir. Denizli tükettiğinden ve daha çok üretiyor. Satın aldığından daha fazlasını satıyor. Dış ticarete fazlalık veren bir şehir. Her şehir Denizli gibi olsa Türkiye çok yol kat eder ve cari açık kapanır. İşçi ile işveren kesimi birbiriyle buluşturmamız gerekiyor. Biz de büyükşehir olarak işvereniz bizde de açıklar var. Mesela EYT çıktığında 130 şoförümüz aynı anda emekli oldu. Elektrikçi, tesisatçı gibi meslek dallarında da işçi arıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞSİZLİĞİ AZALTAN ADIMLARI ÖNEMSİYORUZ”
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise “İstihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında kalıcı ve kurumsal iletişim mekanizması kurarak, işçi-işverenleri buluşturan programın kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi Denizli istihdam ve arz talep gibi oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Denizli tekstil ürünleri başta olmak üzere sanayi, tarım gibi birçok sektörde ulusal ve uluslararası alanlarda söz sahibi olmaktadır. Bu güçlü yapının artarak güçlenmesi işletmelerde personellerin verimli çalışması ile mümkün olacaktır. Hem üretimde hem de yaptığımız işlerin merkezinde insan bulunmaktadır. İşsizlik devletimizin ele aldığı konuların başında geliyor. İşsizliğin ana kaynağının belirlenmesi ve çözümüne yönelik adımlar atılması önem arz ediyor” dedi.
Iki gün süren fuarı 5 bin kişi ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı