REKLAMI GEÇ

DENİZLİ SAĞLIK TURİZMİNDE LİDER OLACAK

DENİZLİ SAĞLIK TURİZMİNDE LİDER OLACAK

Sağlık turizminin son yıllarda en önemli merkezlerinden biri haline gelen Denizli sektörde lider olma hedefinde. Vali Yavuz Erkmen, termal kaynakların dünyaya duyurulması için seyahat acenteleriyle ortaklaşa çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2010 Cumartesi, 15:56

İKNA GEREKİYOR
Soğuk ülkeleri, sıcaklığa hasret bölgeleri Denizli’deki termal suyla buluşturmanın turizm anlamında büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Erkmen, şöyle devam etti, ”Soğuk ülkelerdeki turistleri sağlık turizmi anlamında buraya getirmemiz gerekiyor. Kendimiz organizasyon yapmak suretiyle onları bir hafta 10 gün burada tutup, onlara kendi yöremizdeki tabiat güzelliklerini göstermeliyiz. Başkalarının elinde gelen turistler Türkiye’ye geldiği zaman Denizli’ye bir günlüğüne geliyorlar. Gelenleri mutlaka bir hafta süre burada tutmamız gerekiyor. Sağlık turizmi anlamında burada bir potansiyel var. Gölemezli’de, Sarayköy’de yeni 5 yıldızlı oteller başlıyor. Bunlar önümüzdeki dönem için olumlu olabilecek şeyler. Acente firmalarıyla anlaşıp buraya getirilmesi konusunda onların ikna edilmesi gerekiyor”

ÖNCÜLÜK EDEBİLİRİZ
Termal anlamda suyun niteliğine bakıldığı zaman içerik olarak en zengin suyun Denizli’de olduğunu belirten Erkmen, Denizli’de küçümsenmeyecek derecede tesislerin olduğunu, herkese hitap edebilmek için düzenlenmiş pansiyonların, 2 yıldızlı, 3 yıldızlı otellerin bulunduğunu, 14 bin yatak kapasitesiyle sağlık turizmine öncülük edebilecek konumda olduğunu kaydetti.

YENİ TESİSLER GELİYOR
Hayata geçirilmesi planlanan yeni tesislerle sağlık turizminin daha da canlılık kazacağının vurgulayan Erkmen, şunları kaydetti: ”Yerli ve yabancı turistleri getirip sağlık turizmi anlamında mümkün olduğunca fazla konaklatmamız gerekiyor. Bunu sağladığımız anda da Denizli’nin sağlık turizminde önemli bir merkez diyebiliriz. Şu anda sadece sudan faydalanma anlamında bir merkez diyoruz. Amaç burayı bir günlük değil daha uzun süreli faydalanılabilir şekilde bir merkez konumuna getirmek. Bu anlamda da yeni tesisler geliyor. Başlayan tesisler bu anlamdaki hareketliliğin en güzel göstergesi. Milattan önceki süreçte sağlık turizminde bir merkez konumunda olan Denizli’yi yapılacak çalışmalarla tekrar sağlık turizminde zirveye taşımak istiyoruz”

ORGANİZASYON YAPMAMIZ LAZIM
Turistlerin nerelere gideceğinin turizm şirketleri tarafından belirlendiğini hatırlatan Erkmen, şunları söyledi: ”Turistlerin nereye gideceği acentelerin inisiyatifinde kalmış, eğer onlar tur düzenlerse buraya insanlar gelecek burada vakit geçirecek. Onun için bunu mutlak suretle kendimizin yapması lazım. Gezilecek yerleri kendimizin gezdirmesi lazım. Seyahat acentesi anlamında kendimizin organize ettiği bir yapılanmanın hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu organizasyonu yapmadığımız sürece 20 yıl geçse de aynı şeyi konuşur dururuz. Niye kimse gelmiyor diye kendi kendimize söyler dururuz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı