REKLAMI GEÇ

Denizli tekstil üretim üssü olmalı

Denizli tekstil üretim üssü olmalı

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, şehrin tekstilde üretim üssü olması gerektiğini ve kullandığı teknolojiyle merkez olacağına inandıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2012 Salı, 18:55

DETGİS, Yönetim Kurulu üyeleri, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Başkan Dal, yönetim kurulu üyeleri Turgut Tosunoğlu, Mustafa Koltuksuz, Faruk Oğuz, Fuat Özsoy, Mukaddes Başkaya, Cevat Akçil ve Ahmet Güntaş katıldı.

Burada konuşan İsa Dal, standart üretimden uzaklaşarak markalaşma ve tasarım üzerine yoğunlaşacaklarını söyledi. Dal, “İzmir ile Denizli birbirine entegre olmalı, çünkü İzmir tasarımda güçlü bir şehir. Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerinin yaptığı çalışmalar Denizli için gerekli.” dedi. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) birbirlerine olan yakınlığının da altını çizen Dal, her iki derneğin ortaklaşa çalışmalarıyla ortaya konacak projelerin Denizli için önem teşkil ettiğini vurguladı.

DETGİS  Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırlamaktan sevinç duyduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir ‘Denizli için ne yapabiliriz’ düşüncesine bağlı olarak ‘Arama Toplantıları’ tertiplemek istediklerini belirtti. Yapılacak bu toplantı ve sunulacak görüş raporlarıyla, başarı kriterlerinin daha da yükseltilebileceğini söyleyen Demir; ‘Müteşebbis ve mantık bu şehirde mevcut, hep birlikte bir araya gelerek tartışmalıyız, elimizde ne var ve ne yapabilirizi konuşmalıyız’ dedi. Pamukkale Üniversitesi ve Teknokentle iç içe olunması gerektiğinin altını çizen Vali Demir, Denizli’deki potansiyelin yapılacak bu toplantılarla gün yüzüne çıkacağını ve gerekli adımların atılacağına inandığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı