REKLAMI GEÇ

“Tekstilde hareketlilik var”

“Tekstilde hareketlilik var”

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, 15 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde Almanya’nın Frankfurt kentinde 42.’si düzenlenen Ev Tekstili Fuarı’nı, Teknik Tekstil Fuarı projelerini, Denizli’deki tekstil sektöründeki önemli gelişmeleri değerlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2013 Pazartesi, 17:52

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Tekstilde hareketlenmenin olduğunu belirterek, “ “Bunlar dönemsel gelişmeler, bizim yerimiz dünya piyasasında belli. Yeni pazarlar açarak işlerimizi geliştiriyor, katma değerleri artırıyoruz. Sektörü değerlendirirken de 5-6 aylık sürece değil 2 – 3 yıl gibi uzun vadeye bakmak gerekir. Şuan sektörde iyi durumdayız. İşletmelerimiz dolu, dokuma tezgâhlarımızın kapasiteleri dolu, dokuma fiyatları hiç olmadığı kadar yüksek seviyede. Sektörde istihdam sıkıntısı devam ediyor. Eleman ihtiyacı gün geçtikçe daha da artıyor. Tüm bunlar işlerin bir noktada iyi gittiğini gösteriyor’’ dedi.

Dal, Dünyanın ev tekstili alanında ikinci, Türkiye’nin de en büyük fuarı, 42. Ev Tekstili Fuarı’nda stant açan 46 firmanın yenilenmiş dekorasyonları ve sergiledikleri koleksiyonlarla, bir zamanlar hayranlıkla izledikleri Portekiz stantlarını gölgede bıraktığını söyledi.

Evteks fuarına Denizli’nin yıllardır damgasını vurduğunu söyleyen Dal ‘’ 500 bin nüfuslu bir ilden bu kadar yoğun bir katılım olması ciddi anlamda bizi mutlu ediyor. Fuarlarımız bu süreçten sonra da devam edecek. Yakın zamanda Teknik Tekstiller Fuarı olacak. Fuarlar, Türkiye’nin stratejik hedef olarak ortaya koyması gereken bir alan. İki yılda bir gerçekleştirilen bu fuara daha önce sanayicilerimizle ve 4 dört akademisyenimizle gitmiştik. Döndüğümüzde de birçok firma, teknik tekstil alanında girişim ve yatırımda bulundular. Bu yılki Teknik Tekstiller Fuarı’na 36 sanayici ve 4 akademisyen olarak toplamda 40 kişi gidiyoruz. Bu heyet, Türkiye’de organize olmuş akademik bilimsel ve yatırıma dönüştürülebilecek nitelikte olan bir heyet. DETGİS ‘in buna öncülük etmesi bizim için ayrı bir öneme sahip. Fuar 2 gün sürecek ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ve Denizli Ticaret Odası işbirliği ile ikili görüşmeler yapacağız. Fuardaki önemli firmalar bizim için hem alıcı hem satıcı konumunda’’ dedi.

Sektörün geleceği için meslek liseleriyle işbirliği içinde olduklarını belirten Dal, gençlerle bir araya gelerek meslek seçimleri konusunda öğrencileri yönlendirdiklerini söyledi. Tekstil mühendisliğinin geleceğin mesleği olduğunu söyleyen İsa Dal ‘’üniversitelerle çalışmalarımız bir anlamda saha çalışmaları. Kapasiteci anlayışla ne kadar çok mal o kadar para değil, daha az mal yaparak daha fazla para kazanma, daha katma değerli iş yapma doğrultusunda çalışıyoruz. Bilgi toplumuna doğru ilerliyorsak tüm bunları yapmamız gerek. Son trendi görüp yakalayamayan firmalar 2023’ e kadar birtakım çalkantılar yaşayacak’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı