REKLAMI GEÇ

Denizli Ticaret Borsası seçime gidiyor. Tefenlili yeniden aday

Denizli Ticaret Borsası seçime gidiyor. Tefenlili yeniden aday

Denizli Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı yaşanıyor. Borsa Başkanı İbrahim Tefenlili, 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek seçimde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2022 Pazartesi, 17:51

Denizli Ticaret Borsası, 4 yılda bir gerçekleştirilen seçimlere hazırlanıyor. 1 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimler öncesi basın toplantısı düzenleyen Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, yeniden aday olduğunu açıkladı, projeleri ve hedeflerini anlattı.

4 yılda bir tekrarlanan seçimlerin 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirileceğini belirten İbrahim Tefenlili, seçimlere tüm üyeleri davet itti. 600 üyenin oy kullanacağı seçimler için adaylığını açıklayan Tefenlili, “4 yıldır hizmet vermeye çalıştık. Önümüzdeki 4 yıl için de üyelerimizden destek isteyeceğiz, yeniden adayız” dedi.

Oy kullanacak 600 üyenin 14 kişilik Denizli Ticaret Borsası Meclisi’ni oluşturacağını belirten Tefenlili, meclis üyelerinin de bir hafta sonra gerçekleştireceği toplantı ile yönetim kurulunu belirleyeceğini kaydetti.

ZORUNLU ÜYE YAPMIYORUZ
Daha fazla üyeleri olduğunu, ancak oy kullanma yeterliliği alan 600 üyenin bulunduğunu belirten Tefenlili, “Oy kullanabilmek için birliğin aldığı üyelikte 2 yılı doldurma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle üyelerimizin 600’ü oy kullanabilecek. Biz zorunlu üye yapmıyoruz. Talep eden arkadaşlarımızı üye olarak kaydediyoruz. Bizden önce üyelik konusunda zorlamışlar. Buğday, un kullanıyor diye pide satanları bile üye yapmışlar. Biz tamamen isteğe göre üye kaydı gerçekleştiriyoruz. Herkese kapımız açık” dedi.

PANDEMİ VE SAVAŞ GIDANIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ
Pandemi ve ardından gelen Ukrayna-Rusya savaşının gıdanın önemini bir kez daha hatırlattığını ifade eden İbrahim Tefenlili, “Hedefimiz stoklarımızı artırmak olmalı. Yeni sezona yüzde 20-30 stokla girmemiz gerekiyor. Bu nedenle lisanslı stoklamaya yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Cankurtaran merkez depo ve Çivril depoları kurma çalışmalarını devem ettiriyoruz. 20 bin, 25 bin ton kapasiteli silolar oluşturacağız. Depolama sisteminin istikrarlı hale getirilmesi, enflasyon başta olmak üzere ülkenin rahatlamasını sağlayacaktır. Lisanslı depolama çalışmalarımıza Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan büyük destek veriyor” dedi.

GIDA OSB KURULMALI
Gıda firmalarının çok dağınık bir şekilde faaliyet yürüttüğünü hatırlatan DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, bu kuruluşların bir yerde toplanması konusunda da çaba içindeyiz. Başkanızım Osman Zolan’ın desteği ile bunu da kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

DENİZLİ NİTELİKLİ ÜRÜN YETİŞTİRİYOR
Denizli’nin kekik konusunda önemli bir mesafe aldığını hatırlatan Başkan Tefenlili, ülkenin yüzde 80 kekiğinin Denizli bölgesinde yetiştirildiğini kaydetti. Denizli’yi ceviz ile anılır hale getirmek için de ciddi bir proje yürüttüklerini anlatan Tefenlili, “5 yıldan bu yana 500 bin fidan dağıttık. Talep olduğu sürece devam edeceğiz. Büyükşehir ciddi anlamda destek veriyor. Hedefimiz Denizli’yi ceviz ile anılır hale getirmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı