REKLAMI GEÇ

Türk, Güney Kore ve Alman firmaları Almanya’da bir araya geldi

Türk, Güney Kore ve Alman firmaları Almanya’da bir araya geldi

Türk-Güney Kore ve Alman Firmalar Almanya’nın Braunschweig şehrinde, Avrupa Türk Ekonomi Platformu bünyesinde bir araya geldi. Partner Çalıştayı’na Avrupa Denizlililer Derneği de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2017 Salı, 13:44

2016 yılında Platformun başına gecen Alman Otomotiv Devi Volkswagen´de çalışan Bünyamin Varol ve ekibi, yine 2016 yılında Türk ve Güney Koreli firmaları eşleştirme programı düzenleyerek firmaların birbirlerini tanıyıp, çalıştaylar düzenleyerek, bunu da yatırıma dönüştürmelerini sağlıyor.

Organizasyona 12 Güney Koreli firma, 6 Türk ve 4 Alman firmanın yanı sıra, Güney Kore Gumi şehri Büyükşehir Belediye Başkanı Yoo Chin Nam, Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman, Hannover Ticari Ataşesi Ruhi Deniz, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve bazı STK Başkanları katıldı.

Avrupa Türk Ekonomi Platformu Başkanı Bünyamin Varol, “Düzenlenen etkinlik çok verimli geçti. Katılan firmalara-sahiplerine-kurum ve kuruluşlara ve tabi ki ekibime çok teşekkür ederim. Bu senenin sonunda yine bir esleştirme programı düzenleyeceğiz. Güney Kore’nin Silikon Vadisi olan 500 bin Nüfuslu Gumi şehri ile Inovasyon-Bilim-Teknoloji vb. konularda çok aktif şekilde çalışmaktayız. Umarım ülkemiz ve Firmalar adına güzler isler çıkacak“ dedi.

Gumi Büyükşehir Belediye Başkanı Chin Yoo Nam, Türk –Avrupa ve Güney Koreli Firmaların birbirlerinden her konuda yararlanabileceklerini, Gumi şehrinin Türk yatırımcılarına kapılarının acık olduğunu, yine ayni şekilde Avrupa Türk Ekonomi Platformu beraberliğinde Gumi şehrindeki yatırımcıların da Türkiye’de Partner aradıklarını belirtti.

Güney Kore’nin Silikon Vadisi olarak kabul edilen Gumi şehri, son yıllarda yurt dışına yapmış olduğu yatırım ve partnerliklerle ön plana çıkıyor.


Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, organizasyon sonunda Fumi Belediye Başkanı Nam’a Denizli’yi tanıtan havlu ve kentin sembolü horoz maketi hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı