REKLAMI GEÇ

Denizli’de 2013’ün en büyük sorunu iş gücü

Denizli’de 2013’ün en büyük sorunu iş gücü

Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli’de müthiş bir eleman sıkıntısı çekildiğini belirterek, “2013’ta birçok yeni firma Denizli’de faaliyete geçecek. Yeni yerlere işçi talebi olacak. Biz kurum ve odalarla bir araya gelip bu sorun için yeni bir strateji geliştirmemiz lazım. 2013’ün en büyük sorunu şu an iş gücü olarak karşımızda” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2013 Cumartesi, 17:11

Denizli Valisi Abdulkadir Demir, her yıl Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen ve Denizli tekstil firmalarının büyük ilgi gösterdiği Heimtextile Fuarı’na kendisinin de katıldığını belirterek, fuar izlenimlerini aktardı. Demir, “Fuar genel anlamda iyi geçti. Denizli’den katılan işadamlarının stantlarını ziyaret ettik. Kendileriyle görüştük. Hepsinin yüzünde mutluluk okudum. Şimdiden önümüzdeki 4 ayın taleplerini almışlar. Genel kanaatleri 2013 yılının iyi geçeceği yönünde” dedi. Denizli’nin İstanbul ve Bursa’dan sonra 47 firmanın katılımıyla fuarda üçüncü sırada olduğunu kaydeden Vali Demir, “Tabi ki daha iyi olmamız lazım. Ben daha iyi olacağımıza inanıyorum” dedi.

Vali Demir, işadamlarıyla yaptığı görüşmelerde eleman sıkıntısından bahsedildiğini belirterek, “Bu konu çok ciddi bir konu. Firmalarımız çalıştıracak eleman bulamıyor. Müthiş şekilde eleman sıkıntısı çekiyor. 2013’ta birçok yeni firma Denizli’de faaliyete geçecek. Yeni yerlere işçi talebi olacak. Biz kurum ve odalarla bir araya gelip bu eleman sorununu ivedi bir şekilde çözmemiz lazım. İnsan kaynağına acil ihtiyaç var. Böyle büyük bir sıkıntı içindeyiz. Ama çözeceğiz. Firmalarımızda yaşanan bu olumlu gelişmelere paralel olarak insan kaynağı oluşturmak için yeni bir strateji geliştirmemiz lazım. 2013’ün en büyük sorunu şu an iş gücü olarak karşımızda” dedi.

Yorumlar

h.mehmet bozcakaya   -  Bağlantı 18 Mart 2013, 12:31

2010dan bu yana kalifiyeli olarak bir tekstil firmasında çalışıyorum ilk defa olarak tekstile yeni başlamamak isteyenlerde ücret ve insana verilen değerleri bu ikisi aşıldığında tekstil sektörün çıtası yükselecektir.eğer asgari ücretin üzerinde bir fiat verilirse canlanacağına eminim…çorluda 2011 yılında tekstil sektöründe çalışan vasıfsız eleman 900 tl bir ücret ile çalışıyordu bu nedemek para var ise iş gücü var demektir sektörler artık paylaşmalı elemanlar farklı alanlara yönelmiş durumda en etkin yol yüksek maaş ve çalışma şartları kolaylaştırmalı….

ÜMİT ÇETİNKAYA   -  Bağlantı 13 Ocak 2013, 23:40

iş gücü konusunda işçiye gereken değeri ve parayı verilmediği sürece bu düzen böyle geldi böyle gider.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı