REKLAMI GEÇ

Denizli’de arabuluculuk ve uyuşmazlık bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Denizli’de arabuluculuk ve uyuşmazlık bilgilendirme toplantısı düzenlendi

TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi (TOBB UYUM) Genel Müdürü Onur Yüksel, arabuluculuk hizmetlerinde yakın dönemde yurt dışından başvurulara da yanıt verir duruma geleceklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2022 Salı, 18:18

Denizli Ticaret Borsası Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi faaliyetlerinin iş dünyasına tanıtımı amacıyla Borsanın konferans salonunda toplantı düzenlendi.

İş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda, arabuluculuk mekanizması ve uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulması süreci hakkında bilgi verildi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi (TOBB UYUM) Genel Müdürü Onur Yüksel, arabuluculuğa yapılan başvuruların hızla arttığını, dava şartı kapsamındaki dosyalarda yaklaşık yüzde 65’lik başarı oranlarını yakaladıklarını anlattı.

Uyuşmazlığa yol açmaması için ticari sözleşmelerin nasıl düzenlenmesi gerektiğine yönelik de eğitimler verdiklerini bildiren Yüksel, 90’a yakın oda ve borsada kurdukları merkezlerin yerli yazılımlarla çalıştığını anlattı.

Yüksel, Türkiye’nin Singapur Konvansiyonu’na dahil olmasıyla buradaki merkezlerde alınan kararların yurt dışında da mahkeme kararı niteliğine sahip olabildiğini ifade ederek, bunun önemli bir hizmet potansiyeli oluşturacağına işaret etti.

Orta vadede Türkiye’de ara buluculuk turizminin başlayacağına inandığını kaydeden Yüksel, “Çünkü nitelikli hizmet veriyoruz. Ciddi merkezler kuruyoruz. Artık bu konvansiyondaki 55 ülkeden iş insanları, New York’a, Dubai’ye ya da Singapur’a gitmektense artık Türkiye’ye gelip nitelikli hizmet ara buluculuğu yapıp burada kararlarını alıp yurtlarına dönecek” diye konuştu.

Pandeminin ardından kira uyuşmazlıklarının çok ciddi şekilde artmaya başladığını da belirten Yüksel, bunları profesyonel arabulucularla çözümlemeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. DENİZLİ (AA)

Yorumlar

Okan Yildiz   -  Bağlantı 23 Kasım 2022, 10:39

İşçinin hakkini verirsen tazminatına çökmezsen kül hakkini yetmezsen bulguya falan gerek kalmaz
Denizlideki işverenler işçinin tazminatını vermemek için 50 takla atıyor birde namuslu pozları veriyorlar
Yok öyle bir şey diyen varsa isim isim verem

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı