REKLAMI GEÇ

Dericilik GEKA ile yeniden ayaklanacak

Dericilik GEKA ile yeniden ayaklanacak

Güney Ege Kalkınma Ajansı, bölge için büyük önem taşıyan ‘Mirasımız Dericilik’ Mali Destek programını açıkladı. Programın toplam bütçesi 3 milyon TL.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2012 Perşembe, 10:15

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan, bölge için temel yeteneklerden birisi olan tabaklık ve dericilik sanatı GEKA’nın açıkladığı Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı ile büyüme yolunda önemli bir adım atıyor.

Deri ve kösele alanında faaliyet gösteren işletmelerin üretim kapasitelerinin geliştirilmesi, iş güvenliği ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi ve çevreye duyarlı üretimin teşvik edilmesi amacı ile oluşturulmuş program kapsamında bölgedeki dericilerin Deri İhtisas OSB’ye taşınmasına destek olunacak.

Denizli’nin kentsel ve sanayi anlamında önemli sorunlarından birisine çözüm getirmeyi hedefleyen program sayesinde, bölgenin karakteristik sektörlerinden olan ve ülkemizin kösele üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren dericilik sektörü için böylece yeni bir fırsat yaratılmış olacak. Mevcutta düşük teknoloji ve sağlıksız alanlarda üretim yapan dericilerin üretim kapasitelerinin ve kalitelerinin artması ile önümüzdeki dönemde sektörde ihracata giden yolda önemli bir adım atılması bekleniyor. Uzmanlar dünya pazarında özellikle Çin’in artan kösele talebi ve bu sektördeki üretimde önemli ülkelerden birisi olan İtalya’nın maliyet açısından dezavantajlı durumunun pazarda bir boşluk yarattığına dikkat çekerken özellikle Denizli deri ve kösele sanayicileri için kaliteli üretim ile ihracat alanında yeni kapılar açılabileceğinin altını çiziyorlar.

GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, toplam bütçesi 3 milyon TL olan programın detaylı bir hazırlık aşamasından geçtiğini dile getirirken, gerek hedef gruplar gerekse etkileri açısından doğrudan hedefe yönelik bir program ortaya konulduğunu belirtti. Bölgede dericilik alanında ciddi bir deneyim olduğunu ve ülkemizin 500 Milyar dolar ihracat hedefine ulaşma noktasında bu sektörün gözden kaçırılmaması gerektiğine vurgu yapan Aydıner, özellikle Denizli’nin dericilik alanında bir kümelenme potansiyelinin olduğunu ve program sayesinde giderek gerilemekte olan bu sektörün Denizli ekonomisine kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca, programın sadece dericilik alanında değil, bu sektöre bağlı alt sektörlerde de çok olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağını belirten Aydıner, “Başta Yeşilyuva ilçesindeki ayakkabıcılık sektörü ile deri ya da köseleyi hammadde olarak kullanan birçok sektör, dericilik programımız sayesinde hammadde maliyetleri noktasında ciddi bir avantaj yakalayabilir” dedi.

GEKA’dan yapılan açıklamada; programın son başvuru tarihinin 7 Eylül 2012 saat 17.00 olduğuna dikkat çekilirken, tüm paydaşların [email protected] isimli mail adresinden ve ajansın 0 258 371 88 44 nolu telefonundan söz konusu program hakkında ayrıntılı bilgi alınabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı