REKLAMI GEÇ

Denizli’de enflasyon artışı temmuzda da sürdü

Denizli’de enflasyon artışı temmuzda da sürdü

Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Denizli’nin aylık enflasyonu yüzde 2,33 oldu. Denizli’de fiyatlar geçen yıl temmuz ayına göre yüzde 20,75 arttı. 12 aylık ortalama enflasyonu ise yüzde Türkiye’nin üzerinde çıktı ve 15,84 oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2021 Salı, 11:38

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) yayımladı. Denizli’yi de kapsayan Aydın, Denizli ve Muğla bölgesinin ortak verilerine göre; Denizli’nin enflasyonu temmuzda, hazirana göre yüzde 2,33 arttı. Denizli’de yaşam, 2020 yılının temmuz ayına göre yüzde 20,75 daha pahalandı. Bu rakamlarla Denizli’nin 12 aylık ortalama enflasyonu yüzde 15,84 oldu.

Türkiye genelinde ise 2021 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,15 artış gerçekleşti. Türkiye’nin enflasyonu da geçen aya göre yüzde 18,95 arttı.

AYLIK EN FAZLA ARTIŞ KONUTTA
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun, harcama gruplarına göre TÜFE’de bir önceki aya göre en fazla artışın yüzde 5,78 ile “konut” grubunda olduğunu açıkladı.

DÜŞÜŞ EVCİL HAYVAN BESİNİ HARCAMASINDA
Diğer taraftan yine ana harcama gruplarına göre bölgede bir önceki aya göre düşüş gösteren ürünler; mevsimi geldiği için artık çarşıda pazarda daha ucuza bulunabilen patlıcan ve karpuz oldu. Denizli bölgesindeki insanların evcil hayvan gıdası harcamaları da yüzde 7,15 azaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı