REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE İHRACATCI FİRMALAR ÖDÜLENDİRİLDİ

DENİZLİ’DE İHRACATCI FİRMALAR ÖDÜLENDİRİLDİ

Denizli İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği törende, 2013 yılında en fazla ihracat yapan 20 firmaya ödül verildi. Firma temsilcileri ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden alırken, gecede sahne alan ünlü sanatçı Zeynep Sali,seslendirdiği şarkılarla ihracatçılara moral verdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2014 Cumartesi, 10:51

BÜŞRA KURU
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ‘2013 İhracatın Yıldızları’ ödül törenine katılarak Denizli’den en fazla ihracat gerçekleştiren 20 firmaya plaket verdi.
denizli-denib-odul-toreni-c

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gün boyunca gerçekleştirdiği Denizli ziyaretlerinin ardından DENİB tarafından düzenlenen 2013 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Törene ayrıca Denizli Valisi Abdükkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve çok sayıda işadamı katıldı. EGS kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören öncesi işadamları verilen kokteylde bir araya gelirken, geceyi ünlü sunucu Nefise Karatay sundu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını belirterek, “Biz her şeyi hep birlikte başardık. İhracatımız her geçen gün artıyor ve artmaya devam edecek. Tüm zorluklara bu günlere geldik ve daha da ileri gideceğiz” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de gecede bir konuşma yaptı. Türkiye olarak başkalarının kontrol ettiği bir ekonomide dalgalanmayı kabul etmediklerini ifade eden Bakan Zeybekci, “Ecdadın bize emaneti olan, çok hızlı bir şekilde tüketim toplumu olmaya başlayan Kafkaslar, Orta Asya, Balkanlar’a sırtını dayayıp 2023 hedeflerine doğru tüm hızımızla, geleceği planlayan bir ülke olacak. Bunu da hep beraber yapacağız. Bu günlerde yaşanılanları aklınıza bile getirmeyin. Türkiye artık bir kitap atıldı diye faizlerin yüzde 7 bin artacağı bir ülke değil. Türkiye artık IMF memurlarıyla dizayn edilecek bir ülke değil. Türkiye Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği muasır medeniyet hedefi sözünü hamasetten çıkarıp elle tutulur gözle görülür bir hale getirdi. Bunu Bakanlar Kurulu kararı haline getirdi. Ülkemiz en iyi yerlere gidecektir” dedi.

“AR-GE’YE ÖNEM VERECEĞİZ”

Türkiye için ihracat yapmanın gurur verici olduğunu belirten TİM Başkanı Büyükekşi, “2014 ihracat için güzel başladı ihracatımız artıyor. Denizli’nin ihracat artışı yüzde 9. 2023 hedeflerinde Denizli’nin ihracatı çok önemli. Hedefe ulaşmak için arzulamak lazım. Ocak ayı sanayiden gelen rakamlar bizi mutlu etti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4 arttı. Piyasalarda geçici dalgalanma olabilir. Biz uzun vadede hedeflere odaklanıyoruz. Argeye önem vereceğiz. Türkiye’deki firmaların inovasyon karnelerini çıkartacağız. Onları Türkiye ye temsil etmesi için Avrupa’ya göndereceğiz. Bu yarışmaya herkesi davet ediyorum.” dedi
denizli-denib-odul-toreni-ziynet-sali-ic.-1pg

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR 
DENİB üzerinden en çok ihracat gerçekleştiren 20 firma temsilcisi ödüllerini aldı. Ödül alan firmalar şöyle:

Menderes Tekstil Osman Akça, Erbakır Cemal Çıbıkçıoğlu, Seval Kablo Ersin Turgut, Gamateks Özgür Aydınlı, Deniz tekstil Alper Baltalı, Ozanteks Tekstil Ozan Katrancı, Zorlu Dış. Tic Vahir Dibekoğlu, Küçüker Tekstil Vesalet Küçüker, Hürsan Havlu Derya Baltalı, Eke Tekstil Mustafa Soylu, Doksan Havlu Hande Özdemir, Özgüven Kablo Osman Karakamçı, Kaynak İplik Mustafa Kaynak, Kımıl Tekstil Mehmet Kımıl, Nesa Tekstil Nevzat Özel, Ekpen Tekstil Ali Yavuzçehre, Kocaer Tekstil Kenan Kandemir, Çarkıt Kablo Berkan Karausta, Nazen İç Dış Ticaret Vedat Galiba, Natural Tekstil Cüneyt Demirkan, DENİB üzerinden farklı sektörlerde en çok ihracat gerçekleştiren firmalar (1 Milyon Dolar Üstü) YM İthalat İhracat Tic. Ltd. Şti. Gökhan Sertdemir, Akın Haddecilik Harun Akın, Europtec Cam Ercüment Çoktu, Atay Deri-Mehmet Atay Deri ve Deri Mamulleri Mehmet Atay, Bakkur Gıda Adem Üğür, Güneşpan Makina Güven Bayırkan, Denkim Denizli Kimya Orçun Alptekin, Uğur Kuruyemiş Abdullah Üğür, Başaranlar İnşaat Malz. Ahmet Serter, Ardöküm Merdane Sanayi A. Ş. Bilal Özcan, Konfrut Gıda Edip Cavlak, Abalıoğlu Su Ürün. Orhan Abalıoğlu, Ateş Otomotiv Hasan Ateş, GMS Tarım İsmail Gümüş ve  DTS  Denizli tekstil Dış Ticaret Tansel Kavas ile Uşak ilinden en çok ihracat gerçekleştiren firma Ağaoğlu Tekstil Hüseyin Lale’ye ödüllerini Bakan Zeybekci, TİM Başkanı Büyükekşi ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert verdi.
denizli-denib-odul-toreni-ic-2

Ödül töreninin ardından ise ünlü sanatçı Ziynet Sali işadamlarına konser verdi. Sali, yaklaşık 1.5 saat sahnede kalıp, birbirinden güzel şarkılarıyla ihracatçılara moral verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı