REKLAMI GEÇ

“DENİZLİ’DE İŞSİZLİK YÜZDE 3.8 ARTTI”

“DENİZLİ’DE İŞSİZLİK YÜZDE 3.8 ARTTI”

CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, 2008’de Denizli’de yüzde 9.4 olan işsizlik oranının, 2009’da 13.20 olduğunu belirterek, “Yani tam yüzde 3.8 artmış. Denizlili de tüm halkımız gibi artık rahat bir nefes almak istiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2011 Cumartesi, 18:29

CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, partide yaptığı basın toplantısında, Türkiye’nin işsizlikte şampiyonluğa koştuğunu belirterek, Denizli’nin de bundan nasibini aldığını söyledi.

“Türkiye, en işsiz 25. ülke oldu”
AKP iktidarının sürekli ekonomik tablodan, ülkenin zenginleşmesinden dem vurduğunu ancak halkın en büyük sorunundan bahsetmediğini söyleyen Yavaş, “Türkiye, AKP iktidarında Dünya’daki en işsiz 25. ülke oldu. Bu ne demek? Türkiye işsizlikte birinciliğe koşuyor, başa güreşiyor demek. Bugün her 4 gencimizden biri işsiz. Bugün, toplumumuzun çimentosu kadınlarımızın iş hayatına katılım oranı gittikçe azalıyor. Gencimiz çalışmıyor işsiz. Kadınımız çalışmıyor işsiz. Kim çalışıyor? İktidar. Neye çalışıyor? Türkiye’yi işsizlikte birinci yapmaya” dedi.

“Halkın elinden ‘işsizim’ diye isyan etme hakkını da alacaklar”
Yavaş, “Sadece 2009 yılında yoksul insanımıza tam 800 bin yeni isim eklendi. İnsanımız her gün iş bulma umudunu daha da yitirirken, iş sahibi insanlar bile her dakika kapının önüne konma korkusu ile yaşarken ekonomide hangi gelişmeden, hangi zenginlikten bahsediyorsunuz? Düşünün, hükümetin ağzından açıklanan şu rakama bakın: 2010 yılının ilk yedi ayında tam 4.5 milyon insan işsiz kalmış. Pekiyi ortada böyle vahim bir tablo varken AKP’nin gündeminde ne var? Kendi mahkemesini kurmak, yargıyı tamamen ele geçirmek. Malımızın da canımızın da güvencede olmadığı, kaderimizin onların iki dudağı arasında olduğu bir korku imparatorluğu yaratmak… Sadece yandaşlarını kayırmak, sadece taraftarlarını zengin etmekle kalmayacaklar. Sadece halkın hakkını gasbedip işsiz bırakmakla kalmayacaklar. ‘İşsizim’ diye isyan etme hakkını bile elinden alacaklar” dedi.

“İşsizlikten Denizli de nasibini aldı”
İşsizlik cenderesinden Denizli’nin de nasibini aldığını ifade eden Yavaş, “2008’de Denizli’de yüzde 9.4 olan işsizlik oranı 2009’da yüzde 13.20 olmuş. Yani tam yüzde 3.8 artmış. İşçi dertli, işsiz dertli, çiftçi dertli, esnaf dertli… Denizli dertli. Ailesi için güvence istiyor. Çocuğu için gelecek istiyor. Evinde huzur olsun istiyor. Denizlili de tüm halkımız gibi artık rahat bir nefes almak istiyor” dedi.

“İşsizlik için çözüm önerilerimiz hazır”
CHP iktidarında halkın rahat bir nefes alacağını dile getiren Yavaş, “İşsizlik kader değil. Aslında bu sorunu çözmek isteyen çözer. Sorunu çözmek isteyen de biziz. Tek mesele ülke zenginliklerinin gerçek sahibine, yani halkımıza adaletli biçimde dağıtılmasıdır. Bunun çözümü de CHP’nin sosyal devlet anlayışındadır. Bizim işsizliği ortadan kaldıracak çözüm önerilerimiz hazır” dedi.

Çözüm önerilerini sıraladı
İşsizlik için hazırladıkları çözüm önerilerinden birkaçını sıralayan Yavaş, “Çiftçinin sırtındaki yük mazot gideridir. Tarımda kullanılan mazottan ÖTV alınmayacak, çiftçi yeniden ayağa kalkacak. Tarıma verilen destek asla kanunun emrettiği sınırın altına inmeyecek. Ziraat ve Halk Bankası özelleşmeyecek, çiftçi her daim devletinin desteğini ardında hissedecek. Sadece tarım sektörü değil KOBİ’ler de finansman açısından desteklenecek. Meslek lisesi ve yüksekokul mezunları tam zamanlı sigortalı sayılacak, yüksek öğrenimde okul-sanayi işbirliği sağlanarak iş güvencesi yaratılacak. Kadın girişimcilerin iş hayatına tekrar kazandırılabilmesi için destek ve özel olanaklar sağlanacak. Ülkemizin üzerinden işsizlik kabusu kalkacak. İnsanımızın sırtından işsizlik baskısı kalkacak. Herkes bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı alacak. Yıllardır korkuyla, kaygıyla yaşayan halkımız nihayet rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı