REKLAMI GEÇ

SGK’dan yüzlerce mükellefe e-haciz şoku

SGK’dan yüzlerce mükellefe e-haciz şoku

Denizli’de ekonomik krizle boğuşan işverene bir de SGK’dan haciz şoku geldi. Emekli maaşından şahıs hesaplarına, şirket hesaplarından taşınmazlara tüm varlıkları haczedilen işverenler tepkili!..

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 11:28

Başkent talimatı verdi, ekonomik krizle boğuşan işverenlere devletten haciz şoku geldi. Denizli’de binlerce işverenin neredeyse tüm varlıklarına icra işlemi uygulandı.

SGK alacaklısı olduğu şirketlerin yalnızca şirket hesapları ve veya varlıklarına değil ortaklarının hesapları ve varlıklarına da haciz uyguladı. Şirket ve şahıs hesapları, ortaklarının tüm bankalardaki birikimleri, evleri, arazileri, araçları, işyerleri, yani ne bulduysa her şeye haciz işlemi yapan SGK İl Müdürlüğü’nün bu uygulaması Denizli’de yüzlerce işvereni etkiledi.

EMEKLİ MAAŞINA BİLE HACİZ!
Yıllardır cari ödemelerini yapanlara dahi eski dönem alacakları nedeniyle aynı uygulamayı yapan SGK, şirket ortağı olan emeklilerin, hisse oranı gözetmeksizin maaşlarına bile haciz işlemi yaptı.

Yorumlar

kemal   -  Bağlantı 5 Aralık 2019, 11:54

Devlet alacağını tahsil etmek için tabiki ne gerekiyorsa yapacak, şirket tüzel kişiliği gelip de borcunu ödemek için müracaat edecek değil. Elbette ki şirket yetkililerinin üzerine gidilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı