REKLAMI GEÇ

Denizli’deki 185 fabrikadaki elektrik sınırlaması bugün başladı, cumaya kadar sürecek

Denizli’deki 185 fabrikadaki elektrik sınırlaması bugün başladı, cumaya kadar sürecek

Tekstil kenti Denizli’de doğal gaz arzında yaşanan sıkıntının sebep olduğu elektrik kısıntısı nedeniyle bugünden itibaren üretime cumaya kadar ara verildi. Denizli’deki 185 fabrika uygulamadan etkilendiği için, 30 bine yakın işçiye izin verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2022 Çarşamba, 11:18

Denizli’de sanayi tesislerine uygulanacak elektrik kısıtlaması bugünden itibaren başladı. Enerji tüketimi 1600 kilovat saati kapsayan firmalar için uygulanan kısıtlamaya Denizli’den 185 firma dahil edildi.

Doğalgaz arzında yaşanan sıkıntı nedeniyle kentteki haddehanelerin bir kısmında üretim hafta başından bu yana durduruldu. Mermer sektöründe de yaklaşık 40 firma Pazartesi gününden itibaren üretimine ara vermişti. Bu sektörde soğuk hava nedeniyle üretim verimliliğindeki düşüş ve çalışanların ulaşımında yaşanan sıkıntıların ara vermeye ittiği kaydedildi.

Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, firmaların planlamalarını yaptığını kaydederek, yüzde 10 enerji ile çalışacak tesislerde makine bakımları yapılacak, eksiklerinin giderileceğini belirtti.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Türkiye’deki diğer OSB’lerde çalışan ve yöneticiler gün aşırı kısıtlamayı kabul ettiler. Denizli’de ise art arda üç gün olsun, çalışanlarımız izin yapsın denildi. OSB’ler dışındaki sanayi kuruluşları eğen 1600 Kwh’nın altında tüketim yapıyorsa onların üretime devam etmesini engelleyen bir durum yok” diye konuştu.

Yorumlar

Mutlu   -  Bağlantı 28 Ocak 2022, 11:59

Sadece haber mi, eleştiri yok mu ne olcak insanlar fabrikalar, zarar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı