REKLAMI GEÇ

Denizli’deki birçok fabrika ve atölye, deprem bölgesi için kefen bezi üretiyor

Denizli’deki birçok fabrika ve atölye, deprem bölgesi için kefen bezi üretiyor

Tekstil kenti Denizli, tarihinin en acı görevlerinden birini yerine getiriyor. Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren on binlerce insan için Denizli’deki birçok dokuma fabrikası üretime ara verip kefen bezi dokuma başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2023 Cuma, 12:22

Tüm dünyayı yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin acısı her geçen gün büyüyor. Depremin ilk dakikalarından beri tüm imkanlarını seferber eden kentlerin başında gelen Denizli, farklı bir destekle daha dikkat çekiyor. Depremde on binlerce insan yaşamını yitirdi ve hala enkaz altında binlerce insan var. Bu nedenle, depremin açtığı yaraların en büyüğü de defin alanında acı veriyor.

Kefen bezi sorununu Denizli çözdü
Ekipler, cenazeleri defnetmek için canla başla çalışırken, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “kefen bezi” sorununu Denizli çözdü. Denizli’deki birçok fabrika ve fason üretim tesisi sipariş üretmeyi durdurdu. Tesislerde şu anda deprem bölgesine gönderilmek üzere kefen bezi dokunuyor.

3 Vardiya üretim yapılıyor
Denizli Haber’e konuşan fason dokuma üretimi yapan bir işletmeci, “Üretim yaptığımız fabrikadan kefen bezi siparişi geldi. Deprem bölgesi için olduğu söylendiği için tüm üretimleri durdurup kefen bezi dokumaya başladık. Özellikle zaman dar olduğu için 3 vardiya devam ediyoruz. Teslim ettiğimiz fabrikalar, gerekli hazırlığı yaparak deprem bölgesine gönderiyor” dedi.

Denizli’de dokuma tesisi bulunan neredeyse tüm fabrika ve atölyeler şu anda yeni sipariş almıyor. Belirlenen kefen bezi üretimi tamamlanıncaya kadar işçiler kefen bezi dokuyacak. Denizli, özellikle ham bez dokuması konusunda ülkedeki en iyi tesis ve personele sahip şehir konumunda.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı