REKLAMI GEÇ

Mayısta 177 milyon dolarlık ihracat

Mayısta 177 milyon dolarlık ihracat

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 oranında artarak, 177 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2016 Çarşamba, 16:03

DENİB verilerine göre, Denizli’den mayıs ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 0,6 artarak 177 milyon dolar oldu. Bu yılın 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ihracat ise 877 milyon dolar, artış oranın da yüzde 3.1 olarak açıklandı.

TİM VERİLERİNE GÖRE ARTIŞ YÜZDE 5
Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Denizli merkezli firmaların mayıs ayındaki ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış ile 218 Milyon dolardan 229 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

İhracatın şubat ve mart aylarından sonra yeniden yükseliş trendine girmesinin umutları artırdığını söyleyen Kocasert, “2015 yılını geride bırakırken, ihracattaki gerilemenin önemli bir sebebinin parite olduğunu ifade etmiştik. 2016’nın ilk aylarında da parite etkisi kendini bir miktar hissettirmeye devam etti. Ocak-Mayıs 2016 döneminde, USD bazında yüzde 6,5 oranında bir gerileme olsa da, kilogram bazında Türkiye ihracatının yüzde 5,3 oranında arttığını görüyoruz” dedi.

AVRUPA EN ÖNEMLİ PAZAR
Türkiye ve Denizli için en önemli pazarın Avrupa ülkeleri olduğuna işaret eden Kocasert, “Mayıs ayında Türkiye’nin AB’ye yaptığı ihracat yüzde 13,1 oranında arttı. Mayıs ayı içerisinde AB Bölgesi’ne yapılan ihracatta Almanya, İtalya ve İngiltere’ye olan ihracatımızın artmaya devam ettiğini görüyoruz. En fazla dikkat çeken ülke yüzde 35,5’lik ihracat artışıyla Polonya. Öne çıkan diğer ülkeler ise yüzde 33,4’lük ihracat artışıyla İsrail ve yüzde 33,1’lik ihracat artışıyla Bulgaristan oldu” diye konuştu.

Kocasert, yeni pazar arayışlarının devam ettiğini, Afrika, Güney Amerika gibi bölgelerde doğru hamlelerle ticaret ve yatırım ilişkileri geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı