REKLAMI GEÇ

Denizlili 80 ev tekstili firması Heimtextil fuarında ‘umut’ arayacak

Denizlili 80 ev tekstili firması Heimtextil fuarında ‘umut’ arayacak

Avrupa’nın en büyük ev tekstili fuarlarından Heimtextil, Almanya’nın Frankfurt kentinde yarın başlıyor. Denizli’den 80 tekstil firması fuarda stant açacak. 2023’ü yüzde 17,5 kayıpla kapatan tekstilci, bu yılın başında fuarla iyi bir ivme yakalamayı bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2024 Pazartesi, 14:09

Denizli’nin lokomotif sektörü tekstil ve konfeksiyon ihracatı 2023’te ciddi kan kaybı yaşadı. Denizli İhracatçılar Birliği’nin verilerine göre ihracat 2022’ye göre yüzde 17,5 oranında düştü; 1.4 milyar dolarda kaldı. Dünyada savaşlarla birlikte yaşanan ekonomik daralma düşüşün tek sebebi değil.
Ülkedeki enflasyon ve üretim maliyetlerinin artması pazarın küçülmesinde rol oynadı. 2023’ten umduğunu bulamayan Denizlili tekstilci için yeni pazarlar ve müşteriler gerekli.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK EV TEKSTİLİ FUARI

Bunun için de Avrupa’nın en büyük ev tekstili fuarlarından Almanya’nın Frankfurt kentindeki Heimtextil fuarı iyi bir başlangıç.  Çünkü geçmiş yıllarda Denizlili tekstilciler, bu fuardan bavullar dolusu sözleşme ile geri dönüyordu. Şimdi, aynı beklenti 2024 için de oluştu.

9-12 Ocak tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, dünyanın her yerinden gelen tekstil müşterilerini üreticilerle buluşturuyor. Ayrıca geçen yıl 50 ülkeden 50 bine yakın alıcı fuarı ziyaret etmişti.

Denizlili tekstilciler de bu yıl 80 firma ile fuara çıkarma yapıyor. Firmaların yarıdan fazlası özel bir uçakla Denizli’den doğrudan Frankfurt’a uçtu. Özellikle 80 firma yeni ürün ve tasarımları ziyaretçiler ile buluşturacak.

Fuar yarın (9 ocak) kapılarını açacak ve 12 Ocak’a kadar devam edecek.

Yorumlar

Orhan Sevil – Krefeld Almanya   -  Bağlantı 15 Ocak 2024, 09:20

Denizli nin insani caliskan, yaratici, girisimcidir.
Denizli li Tekstilcileri yürekten kutluyorum

Orhan Sevil   -  Bağlantı 15 Ocak 2024, 09:16

Ben Denizli li Almanya da Tekstil mühendis egitimi görmüs biriyim.Almanya da yasayan ve Tekstil sektörün icinden bir kisi olarak cok kereler Frankfurt Fuarini gezdim.
Orada Denizlili Tekstilcileri görünce cok gururlandim,yoktan var eden girisimciler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı