REKLAMI GEÇ

Gurbetçi Demirhan’dan AB standardı Mevlana

Gurbetçi Demirhan’dan AB standardı Mevlana

30 yılı aşkın süre Almanya’da restoran işletmeciliği yapan Ali İhsan Demirhan’ın,memleketine döner dönmez ilk işi restoran açmak oldu. Kayıhan’da Öz Mevlana isimli bir restoran açan Demirhan’ın açılış törenine CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, memleketi Serinhisar’ın Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve çok sayıda konuk katıldı.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2014 Pazar, 11:08

Yaşamının önemli bir kısmını Almanya’da geçiren Denizlili gurbetçi, memleketine restoran açarak döndü. 32 yıl boyunca Almanya’nın Köln kentinde yaşayan ve gurbetteki son yıllarını restoran işletmeciliği yaparak sağlayan Ali İhsan Demirhan, Kayıhan’da 7/24 hizmet verecek bir restoran açtı.

denizli-gurbetci-aileden-ab-standardında-mevlana-ic-1

Kayıhan Mahallesi Kapalı Pazar Yeri yanındaki Öz Mevlana Restoran’ın açılış törenine önemli siyasetçiler de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural ile Demirhan’ın memleketi Serinhisar’ın Belediye Başkanı Hüseyin Gemi de davetliler arasındaydı.

Restorancılık kültürünü Avrupa’da edindiğinin altını çizen Ali İhsan Demirhan, bu nedenle özellikle hijyen kurallarına çok büyük önem verdiklerine vurgu yaptı. Kullandıkları tüm malzemelerin özenle seçildiği ve lezzete de hassasiyet gösterdiklerini aktaran Demirhan, müşterilerin kendilerine hangi koşullarda hizmet edildiği şüphelerini gidermek için restoranın açık mutfak uygulaması ile dizayn ettiklerini söyledi.
denizli-gurbetci-aileden-ab-standardında-mevlana-ic

Davetlileri eşi Nilgün Hanım ile karşılayan Ali İhsan Demirhan, kesin dönüş kararı aldıktan sonra Denizli’ye de AB ayarında damak tadı ve hizmet kalitesini getirecek bir restoran açmak istediklerini söyleyip, “Şimdi bu hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Denizlililer Bayramyeri ve Çamlık ve Çınar gibi merkezi bölgelerde çok fazla alternatif bulma şansı yakalıyor. Ama bu bölgede böyle bir eksikliğin olduğunu düşünerek özellikle Kayıhan’ı seçtik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı