REKLAMI GEÇ

Denizlili sanayici, demiryolu taşımacılığı için bakanlığa yine yeniden seslendi

Denizlili sanayici, demiryolu taşımacılığı için bakanlığa yine yeniden seslendi

Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenerek demiryolu hatırlatması yaptı. Bakan Karaismailoğlu’na seslenen Platform Sözcüsü Keçeci, karayolu taşımacılığı ile maliyetleri arttığını belirtip, defalarca verilen dosyaların dikkate alınmasını ve demiryolu taşımacılığına hız verilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2022 Çarşamba, 15:05

Denizli’den 30’a yakın sivil toplum kuruluşunu çatısı altında toplayan Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu, Denizli’den limanlara doğrudan ulaşan demiryolu taşımacılığı için Ulaştıram ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslendi.

Platform adına açıklama yapan dönem sözcüsü Müjdat Keçeci, Denizli’nin sadece dış ticarette yarattığı ekonomik büyüklüğün 8 milyar doları geçtiğini belirterek, rekabetin arttığını hatırlattı.

Denizli’nin rekabet gücünün artması için nakliye maliyetlerinin azaltılması gerektiğini belirten Keçeci, “Ne yazık ki biz Denizlili iş insanları uzun süredir bu konuda taleplerde bulunup, dosyalar versek de gerek hammaddelerimizi gerekse ihracat ürünlerimizi en ilkel ve en pahalı yöntem olan karayolları ile taşımaktayız. Bu Denizli için büyük bir kayıp gibi görünüyorsa da ihracatçı bir kent olması nedeniyle ülkemizin bir kaybıdır. Bilindiği gibi artık dünya ticaretinde rekabet had safhada. Bizler 1 dolarla iş kazanıyor, 1 dolarla iş kaybediyoruz. Bu rekabetçi piyasada, bu taşıma maliyetleri ile tutunmamız imkânsız” dedi.

Bakan Karaismailoğlu’nun Dünya Gazetesi’ne verdiği bir röportajda ne istedikleri demiryolunun, ne Aliağa ve Çandarlı limanlarından söz etmediğini belirten Keçeci şunları söyledi:
“Hâlbuki bunlar yalnız Denizli olarak bizim değil tüm Ege’nin geleceğidir. Bizi yalnız bırakmayın. Yıllardan beri bu konuyu defalarca dile getirmemize ve açıklamalı dosyalar vermemize rağmen hiçbir Bakanımıza ve devlet yetkilimize anlatamadık. Sizlerden bu haklı talebimizle ilgili bir yanıt, bir planlama, daha da doğrusu gelecek için Denizli’ye ve Ege’ye bir umut beklentimiz bulunmaktadır.

Bizler, Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu üyeleri olarak acilen demiryolumuza ve limanlarımıza doğrudan bağlantımıza kavuşmak isteğimizi belirtiriz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı