Denizlili tekstilci çevre kentlerde billboardlarla işçi arıyor
Emek yoğun bir sektör olduğu için çalışan bulmanın her geçen gün zorlaştığı tekstilde bu sıkıntı aşılamıyor. Denizli’nin lokomotif sektörü tekstil, Afyon’un Dazkırı, Sandıklı gibi ilçelerinden sonra Aydın’ın Buharkent ve Nazilli ilçelerine de açıldı. Tekstilci, çalışmayı cazip hale getiren şartlarla işçi arıyor.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2024 Salı, 15:19
Denizli, insan gücüne ihtiyaç duyan tekstil, mermer ve metal gibi sektörlerde başı çeken kentlerden. Üretimin milyonlarca ton ve milyarlarca dolara ulaştığı Denizli’de en büyük sıkıntı ise kalifiye eleman. Özellikle tekstil en çok sıkıntının yaşandığı sektörlerin başında geliyor.
Çalışan sorunu sık sık gündeme gelirken, tekstilci çevre kentlerden nakillerle bu sorunu çözmeye çalışıyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’ne yakınlığı nedeniyle Afyonkarahisar’ın Dazkırı ve Sandıklı, Uşak’ın Banaz ve Sivaslı gibi ilçelerinden işçi taşınıyor.
Fakat bu sıkıntı taşıma işçiyle de giderilemeyince tekstilci bu kez de Aydın’ın Buharkent ve Nazilli ilçelerine de yöneldi. Denizlili bir tekstil firması Nazilli’de belediyelerin işlettiği billboardlara ve dijital ekranlara eleman ilanı verdi.
Nazilli Belediye Meydanı’ndaki bir reklam panosuna “Çalışma arkadaşları arıyoruz” başlığı ile verilen duyuruda “Çalışanlara; Yemek hizmeti veriyoruz. Kadın çalışanların 2,5-6 yaş aralığındaki çocuklarına ücretsiz bakım hizmeti veriyoruz. Çalışan personele evlilik yıl dönümü doğum günü gibi özel günlerde altın hediye ediyoruz. Her çalışana doğum günlerinde özel izin veriyoruz. Her ay çalışanların alışveriş kartlarına bakiye yüklemesi yapıyoruz” denildi.
“Sosyal yardımlar gözden geçirilmeli”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, her geçen gün bir hastalık gibi yayılan tembelliğin temel nedenini iyice irdelemeden dağıtılan sosyal yardımlar olduğunu öne sürdü. Bugün hiç çalışmadan devletten ya da çeşitli kurum ve kuruluşlardan sosyal yardım adı altında yardım alanların çalışmak istemediğini söyledi.
Bu durumun da tembelliğe neden olduğunu belirten Maraş, “Gerçekleri dile getiren bireyler zaman zaman sert eleştirilere maruz kalabiliyor, ancak doğruları söylemek önemlidir. Günümüzde, üzerinde mal varlığı görünmeyen ancak devlet veya çeşitli kurum ve kuruluşlardan yardım alan kişilerin sayısı arttı. Bu durum, ciddi bir tembellik kültürünü teşvik ediyor ve ülke ekonomisine zarar veriyor. Tabii ki, gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara destek olunmalıdır, ancak çalışabilecek durumda olanlara sağlanan yardımlar, hem bu insanların motivasyonunu azaltıyor hem de ekonomiye zarar veriyor. Bu konuyu daha anlayışlı bir dille tartışmak ve çözüm yolları bulmak önemlidir” dedi.
Yorumlar
Bu güne kadar kalifiye işçiler çokta insan yerine konmadı. Firmalar ucuz işçi peşinde koşmaktan yetişmiş ustaların değeri yok sayıldı. Allah’ın işi gerçek ustaların değeri anlaşılacaktır. İnşallah o zaman çok geç kalınmaz.