REKLAMI GEÇ

Denizlili Zorlu’nun da üreticileri arasında bulunduğu yerli otomobil fabrikasının temeli atıldı

Denizlili Zorlu’nun da üreticileri arasında bulunduğu yerli otomobil fabrikasının temeli atıldı

Türkiye’de büyük heyecan yaratan yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Aile fotoğrafında, otomobilin üreticileri arasında yer alan Denizlili Ahmet Nazif Zorlu da yer aldı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2020 Cumartesi, 23:07

Türkiye’nin yeri otomobili TOGG’un fabrikasının temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı.

Üretici konsorsiyumun üyeleri arasında Denizlili Ahmet Nazif Zorlu’nun da bulunduğu TOGG’un tesisi 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak. 18 ayda tamamlanması planlanan projede, 2021 yılı içinde hat montajlarına başlanması hedefleniyor.

Tesiste 2023 yılına kadar kademeli olarak 4 bin 300 kişinin istihdam edilmesi planlanırken, TOGG’un “Mobilite Ekosistemi” kurulması hedefinin en önemli ayaklarından birisi olacak. 2022 sonunda seri üretim ilk aracını banttan indirmesinin ardından 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait 5 farklı modelden toplam 1 milyon aracı dünya otomotiv piyasayla buluşturulması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yerli otomobilin maketi hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022’nin son çeyreğinde ilk otomobili banttan indirmeyi hedeflediklerini söylerken, beraberindekilerle “Ya Allah, Bismillah. Hayır olsun.” diyerek butona basmasıyla fabrika temeline ilk beton döküldü. Erdoğan ve katılımcılar, aile fotoğrafı çektirdi.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş da katıldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da, tören öncesi fabrikanın kurulacağı alanı, helikopterle havadan inceledi. (Denizli Haber ve AA)

Yorumlar

Ali   -  Bağlantı 19 Temmuz 2020, 11:38

Ahmet Nazif Zorlu hiçbir platformda Denizli’liyim dememiştir. Denizli’ye bir gram yatırımı olmayan adam Denizli’li değildir. Gerçek Denizli’li Derya Baltalı dır, Mustafa Kaynak’tır, Abalıoğlu ailesidir, Akça ailesidir..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı