REKLAMI GEÇ

Denizli’nin dev şirketinde ayrılık rüzgarları esiyor

Denizli’nin dev şirketinde ayrılık rüzgarları esiyor

Denizli’nin dünyaca ünlü şirketi Er-Bakır’da ayrılık rüzgarları esiyor. Erikoğlu Ailesi, Er-Bakır’da ortağı Abalıoğlu’na ait hisseleri satın almak için masaya oturdu. Anlaşma tamamlanır ve onaylanırsa, Türkiye’nin en büyük metal şirketlerinden olan Er-Bakır’ın kaptan köşküne Ahmet Nuri Erikoğlu Holding oturacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2020 Pazartesi, 11:08

Türkiye’nin en büyük elektrolit bakır tel üreticilerinden Er-Bakır, Denizli’nin de en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. 2018’de 5.5 milyar liralık cirosuyla Anadolu’nun en büyük 3’üncü sanayi şirketi olan Er-Bakır, faaliyetlerini kurucu aileler Erikoğlu ve Abalıoğlu’nun sahipliğinde sürdürüyor. 1981’de küçük bir iş yeri olarak kurulan, 1984 yılında Ahmet Nuri Erikoğlu ile yakın arkadaşı ve dünürü Cafer Sadık Abalıoğlu ile birlikte ortaklığa dönüşen Er-Bakır’da önemli bir satış sürecinin startı verildi.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in kaleme aldığı köye yazısında ortaya atılan iddialara göre, Ahmet Nuri Erikoğlu Holding, Er-Bakır ve bağlı şirketi Başak Metal’deki Abalıoğlu Ailesi’ne ait hisselerini devralmak için resmi işlemlere başladı. Rekabet Kurumu’na başvuran taraflardan Ahmet Nuri Erikoğlu Holding, Er-Bakır’da hissesi bulunan Abalıoğlu Holding, Mehmet Ali Abalıoğlu, İsmet Abalıoğlu, Meral Abalıoğlu, Benay Abalıoğlu, Oğuz Abalıoğlu, Ahmet Abalıoğlu, Beril Abalıoğlu Özharat, Cafer Sadık Abalıoğlu ve Beyza Çaputçu’ya ait hisseleri devralmak istiyor.

Anlaşma tamamlanır ve onaylanırsa, Türkiye’nin en büyük metal şirketlerinden olan Er-Bakır’ın kaptan köşküne Ahmet Nuri Erikoğlu Holding oturacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…
https://www.dunya.com/kose-yazisi/erikoglu-er-bakirda-ortagi-abaliogluna-ait-hisseleri-satin-almak-icin-masaya-oturdu/473775

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı