REKLAMI GEÇ

Denizli’nin gözyaşları!

Denizli’nin gözyaşları!

Denizli sanayisinin duayeni DEBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, kent krizinin fotoğrafını çekmek için gelen CHP’li milletvekili heyetine, yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, gözyaşlarını tutamadı.

/ DENİZLİHABER / 23 Ekim 2009 Cuma, 17:26

“Lütfen Çocuklar! Çekmeyin!”… Bu sözler, son yıllarda hükümetin kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen, onlarca firmanın kapandığı, geride kalanlarının yaşam mücadelesi verdiği Denizli’de sanayinin duayeni olarak gösterilen işadamı Esat Sivri’ye ait…
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’de yaşanan krizinin boyutlarını yerinde görmek için görevlendirdiği milletvekili heyetine, kent sanayicileri olarak yaşadıkları sıkıntıları anlatıyordu. Gelinen noktayı anlattı, nerede hata yaptıklarını, hangi konularda yalnız bırakıldıklarını söyledi. Konu, yaşanılan tüm bu sıkıntıları hak edip etmediklerine gelmişti. Kelimeler birbiri ardına boğazına dizildi.
Denizli’de hem sanayileşmenin, hem de ihracat ruhunun ilk adımlarını atmış, birçok sanayiciye örnek olmuş, kent sanayisinde model olarak gösterilen 76 yaşındaki sanayi devi, heyetin ziyaretini takip eden gazetecilere rağmen gözyaşlarını tutamadı. DEBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, yalnızca “Haram lokma yemedik” diyebildi.
Kent sanayicisinin ne denli yalnız bırakıldığı, haksızlığa uğratıldığının göstergesi niteliğindeki gözyaşları, aslında CHP’li vekillerin Denizli’de merak ettiği fotoğrafın tam göbeğine oturdu.
İl örgütünün talebi üzerine Genel Başkan Deniz Baykal tarafından görevlendirilen MYK üyesi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak başkanlığındaki 11 kişilik milletvekili heyeti, Denizli’de yaşanan sıkıntılarla ilgili önce CHP meclisine ardından TBMM’ye sunulmak üzere bir rapor hazırlamak için Denizli’deydi. Öğle saatlerinde başlayan Denizli turunda Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi kent ekonomisinin nabzını tutan önemli kurumların yöneticilerini dinleyen heyet, Vali Yavuz Erkmen’i de makamında ziyaret edip, genel bilgiler aldı. Heyetin son turu ise sanayicilerdi.
Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerle gerçekleştirilecek olan toplantının hemen ardından üretimi durduran DEBA Holding’e geçip Esat Sivri’yi ziyaret eden heyet, yaşanılanların bir de şirket bazındaki etkileri konusunda Sivri’yi dinlemek istediklerini dile getirdi. Sivri anlattı, heyet not aldı. Ancak aslında söylenecek daha çok şey varken, işadamının gözünden dökülen gözyaşları, ziyareti noktalamak zorunda kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı