REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 60 milyon Euro’luk yatırım

Denizli’ye 60 milyon Euro’luk yatırım

EuropTec Denizli’deki üçüncü büyük yatırımını tamamladı. 60 milyon euroluk son teknoloji tesis hizmet vermeye başladı. Resmi açılışına Başbakan Binali Yıldırım bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2016 Pazar, 13:07

İsviçreli dev holding Trosch Grubu, Hacıeyüplü’deki iki büyük tesisin ardından üçüncü dev yatırımını Pınarkent’e yaptı. Dünyanın önde gelen yüksek teknoloji cam üreticilerinden biri olan EuropTec, 15 bin metrekare kapalı alanı bulunan toplam 50 bin metrekarelik yatırımını tamamladı.

Yapımına geçen yıl başlanan fabrika 60 milyon Euro’ya mal oldu. Yıllık yaklaşık 20 milyon Euro’luk ihracat yapması planlanan tesiste 200 Denizlili istihdam ediliyor.

AÇILIŞINA BAŞBAKAN GELEBİLİR
21 Ekim’de resmi açılışı yapılacak olan firmanın kurdelesini kesmeye önemli isimler gelecek. Firma yetkilileri aynı gün Afyon’da programı bulunan Başbakan Binali Yıldırım’ı da açılışa davet etti. Yıldırım programında uygun bir zaman ayarlanabilmesi durumunda Başbakan olarak Denizli’ye ilk kez gelecek. Ayrıca açılışta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İsviçre’nin Türkiye Büyükelçisi Walter Heffner de yer alacak. Şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında İsviçre Konederasyon Başkanı (Başbakanı) Johann Schneider Ammann da bulunuyor.

SÜPER TEKNOLOJİLİ CAMLAR
Pınarkent’teki son teknoloji tesisin bazı bölümlerine çalışanlar dışında girilmesi yasak. Hem teknoloji hırsızlığına karşı hem de steril alan kuralları gereği bu bölümlere özel temiz kıyafetler ve çalışanlar dışında girilemiyor. Firmanın ürettiği bazı ürünler cep telefonlarının dokunmatik ekranları ya da ev eşyalarının dijital dokunmatik panelleri gibi özel üretim. Bu ürünlerin üretimleri sırasında toz dahil her türlü kirliliğe karşı olağanüstü tedbir alınıyor. Firmanın daimi müşterileri arasında saat devleri Swatch , Rado ve Omega’nın yanı sıra beyaz eşya devleri Bosh ve Simens de yer alıyor. Yüksek teknolojili endüstriyel üretim de gerçekleştirebilen firmanın Hukuk Danışmanı Av. Veysel Gühan; “Açılışımıza başbakanımızı da davet ettik. Katılım göstereceklerini umuyoruz. Denizli ekonomisine katkı koyacak iyi bir tesis kentimize kazandırıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı