Japonlardan çevre dostu ürün önerisi

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) davetlisi olarak gelen Japonya’daki önemli alışveriş merkezlerinin yetkilileri, ev tekstil ürünleri üreten fabrikaların temsilcileri ile bir araya geldi. Japon işadamları, çevre dostu ürünleri tercih ettiklerini vurguladı.
/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2013 Salı, 13:48
Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de 3 gün boyunca iş görüşmeleri yapan Japon işadamları, ev tekstil ürünlerinde de çevrecilik hassasiyetleri olduğunu söyledi.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Japon işadamlarının taleplerini aldıklarını, Denizlili ev tekstil sektörü temsilcilerinin de bu talepleri karşılayabilecek kapasitede olduklarını dile getirdi.
JAPONLAR ÇEVRE DOSTU ÜRÜN İSTEDİ
Japon işadamları ile ev tekstili ihracatçıların bir araya geldiği toplantıyı değerlendiren DENİB Başkanı Kocasert, “DENİB, Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (URGE) kapsamında Japon işadamlarını ağırladı. DENİB üyesi firmalar Japonlar ile bire bir görüşmeler yaptı. Japonlar yaşamlarının her alanında olduğu gibi ev tekstili sektöründe de çevresel önceliklere büyük önem verdiklerini söyledi” dedi.
Kocasert, “ Diğer taraftan ev tekstili ürünlerinin, hediyeleşmenin kültürleri gereği yaygın olduğu ülkelerin çoğunda hediyelik eşya olarak seçildiğinin altını çizen işadamların, Japonya’da bir mendil boyutlarında havlular bulunduğu örneğini verdi. Denizli’nin ev tekstilinde yakaladığı kalite düzeyi ve özellikle havlu bornoz ve çarşaf başta olmak üzere ürünlerinin dünya çapındaki bilinirliği ve tanınırlığı hakkında bilgiler verdik. Japonlar, Denizli’den genel anlamda memnun ayrıldı” diye konuştu.