REKLAMI GEÇ

Denteks yok pahasına satıldı

Denteks yok pahasına satıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ilk fabrika olma özelliği taşıyan Denteks Fabrikası satıldı. Daha önceki satışlarda talipli çıkmayan fabrika, alacaklı firma tarafından 2 milyon 800 bin Türk Lirası’na satın alındı.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2010 Salı, 17:24

Denizli’de tekstilin gelişmesine öncülük eden ve organizede kurulan ilk fabrika olan Denteks, sonunda satıldı. Denizli’de tekstilin gelişmesine öncülük eden ve organizede kurulan ilk fabrika olma özelliği taşıyan Denteks Fabrikası, Honaz İcra Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen açık artırma ile satıldı. Denteks fabrikası daha önce, 3 defa açık artırmaya çıkarılmış bu açık artırmalarda fabrikaya kimse talip olmamıştı.

Dört kez satışa çıktı
Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçtiği 1993 yılında kurulan ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Denteks, ilk defa 10 Ocak’ta fabrika binası ve içindeki malzemelerle birlikte 10 milyon 12 bin 750 TL muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı.

Bu ihalede alıcı çıkmaması üzerine fabrika ikinci defa 7 milyon TL muhammen bedel açık artırmaya çıkartılmıştı. Bu ihalede de fabrikaya alıcı çıkmaması üzerine fabrika son olarak 2 Temmuz tarihinde bir kez daha ihaleye çıkartıldı. Bu açık artırmada 6 milyon 959 bin 430 lira muhammen bedel açıklandı. 2 Temmuz’da yapılacak olan artırmada bu bedelin yüzde 60’ını veren kimse olmayınca, satış ikinci artırmaya kaldı.

Türkiye’nin çok ünlü firması aldı
12 Temmuz’da gerçekleşen ikinci artırma için alacaklı ve borçlu tarafların avukatları Honaz Adliyesi’ne geldi. Honaz Adliye İcra Müdürlüğü’nde açık artırma için son çağrı yapıldı. İhale için tek teklifi Denteks firmasının alacaklısı olan tarafın avukatı İsmail Akbaba verdi. Akbaba, Denteks Fabrikası için 2 milyon 800 bin Türk Lirası teklif verdi. İhalede başka teklif verilmemesi üzerine, Denteks’in yeni sahibi Avukat İsmail Akbaba’nın Türkiye’nin önde gelen ünlü bir firmasının sahibi müvekkili oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı