REKLAMI GEÇ

DENTUROD Başkanı Şen: Günlük 3 uçuş Denizli’ye yetmiyor

DENTUROD Başkanı Şen: Günlük 3 uçuş Denizli’ye yetmiyor

Denizli’ye sadece İstanbul’dan günlük 3 uçak seferinin sanayi ve turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Denizli’yi Nevşehir, Kayseri ve Afyonkarahisar’la kıyaslayan Şen, “Seferler 2023’te artmazsa kaybımız büyüyecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2022 Perşembe, 14:19

Yazılı açıklama yapan Şen, Denizli’nin 5 milyar dolar ihracat ve yıllık 3 milyon turist ile sanayi ve turizm şehri olduğunu söyledi. Havayolu ulaşımının hem ihracatçı, hem de turist için önemine dikkat çeken Şen, “Çardak Havalimanına direkt uçuş sayılarının ciddi manada az olması nedeniyle büyük bir ulaşım problemi yaşamaktayız” dedi.

DENİZLİ’YE HAFTALIK 21-22 SEFER YETMİYOR
Pamukkale’nin turizm potansiyelinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken ve uçuş sayılarının artırılmasını isteyen Şen, şunları söyledi:
* Booking.com, Expedia, trivago gibi ağırlığı her geçen gün artan online pazarları kullanan yabancı turistlerin Denizli’ye ulaşabilmesinin tek yolu bu uçuşlardır. Bir milyonu geçen nüfusu ve yoğun ziyaretçi kapasitesine rağmen Denizli Çardak Havalimanından sadece İstanbul’a olmak üzere, günlük ortalama 3 uçuştan haftalık toplamda 21-22 sefer yapılmaktadır.
* Pandeminin son günlerinden başlayarak Dernek Yönetimi olarak; bu uçuşların yetersizliği ve arttırılması konusunda kamuoyuna yaptığımız çağrılar maalesef karşılık bulmamış, 2022 yaz dönemini üzülerek kaçırmış bulunmaktayız.

EYLÜLDE ARTACAK AMA…
* Yaz aylarının bitmesi, yurtdışı hatlarda uçmakta olan uçakların önemli bir bölümünün tekrar iç hatlara alınması elbette Eylül ayında Denizli’ye olan uçuş sayısını bir miktar arttıracaktır ama bu konjektürel bir durumdur, her sene Eylül ayının girişi ile tekrarlanmaktadır. Bu artacak uçuşların bazılarının da 03.45’ te yapılacak uçuş gibi çok da anlamı olmayan uçuş saatleri olması ayrıca üzücüdür.
Yeterli girişimlerde bulunulmadığı taktirde önümüzdeki 2023 yaz aylarının başlaması ile ilimiz her sene olduğu gibi neredeyse günlük 2-3 uçakla idare etme konumuna girecektir.

NEVŞEHİR ÖRNEĞİ
* Kapodakya’ya yakınlığı haricinde Denizli ile hiçbir yaklaşık özelliği olmayan, nüfusu üç yüz bini bulmayan, sanayisi ve ihracatı neredeyse “sıfır” bir şehir olan Nevşehir’in bile yaz ve kış aylarındaki uçuş sayıları Denizli ile aynıdır. Kaldı ki; Kapadokya Turizmi çok yakın bir mesafedeki Kayseri Havalimanından beslenmektedir. Kayseri Havalimanından İstanbul’a yaz döneminde günlük aktarmasız 9-10 olmak üzere haftalık 68 uçuş; kış döneminde ise günlük aktarmasız 15-16 uçuş olmak üzere haftalık 105 uçuş yapılmaktadır, aktarmalı uçuşlarla bu sayı haftalık 210 uçuş sayısına ulaşmaktadır, sanayi de Denizli ilimiz ile benzer il olan Gaziantep e günlük 40’ın üzerinde haftalık 280 civarında aktarmalı ve aktarmasız sefer bulunmaktadır

KAYSERİ ÖRNEĞİ
* Yine Kayseri’den Almanya’nın Stutgart, Frankurt, Köln, Düseldorf, Münih Kentlerine; Hollanda, Fransa, Belçika ve Kıbrıs’ın en az birer şehrine düzenli olarak direk uçuşlar yapılmaktadır. 1,4 milyonluk Kayseri şehrinin dünya ile entegrasyonunun bu kadar yoğun olmasının ticaret, ihracat ve turizm faaliyetlerine etkisini tahmin etmek zor olmayacaktır.

AFYONKARAHİSAR’A BİLE DİREKT UÇUŞ VAR
* Termal Turizm alanında rakip illerimizden biri sayılabilecek ve biraz da kamuoyu baskısı ile sonradan aktif edilmeye çalışılmış Afyon Zafer Havalimanından bile Corendon, Pegasus ve eurowings tarafından Brüksel, Köln, Amsterdam ve Düseldorf’a direkt uçak seferleri bulunmaktadır. Bu kıyaslamalar bile “havayolu ulaşımı” konusunda; ne kadar haklı olursak olalım siyasal düzlemde Denizlimizin yeterince lobi oluşturamadığı konusunda bir kanıttır.
Umarım sürekli yaptığımız uyarılar ilimizdeki Siyasi Parti Yöneticilerinde ve temsilcilerinde; ilgili Oda ve STK Yönetimlerinde etkili bir karşılık bulur, şehrimiz bu negatif ayrımcılıktan 2023 yazında da olsa kurtulur.

Yorumlar

Ali Güven   -  Bağlantı 12 Ağustos 2022, 20:37

Denizli gibi sanayi ve turizm şehrine neredeyse 1 saat mesafedeki havaalanı yakışmıyor. Akköy ovasına yapılması gereken bir havaalanı şart.

Muhlis   -  Bağlantı 11 Ağustos 2022, 15:02

Kesinlikle katılıyorum. Geçen sene Çardak Havalimanında günde sadece 1 uçuş vardı. Seferler arttırılmalı. 2019’da Malezya’ya uçuşum olduğu gün Çardak’tan uçsam İstanbul’da sonraki uçuşa 12 saat beklemem gerekiyordu. Mecbur İzmir’e gidip oradan uçtuk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı