REKLAMI GEÇ

Deri OSB’de arıtma tesisi ek maliyet

Deri OSB’de arıtma tesisi ek maliyet

Denizli Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Güran, bölgeden parsel almış olan ve taşınmayı düşünen 18 deri sanayicisinin, maliyeti yaklaşık 7 milyon YTL’yi bulan arıtma tesisinin bedelini karşılamakta zorlandıklarını, taşınma sürecindeki en büyük engelin de bu maliyet olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

Vali Yavuz Erkmen, Denizli Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Erkmen’in inceleme gezisine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kaklık Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş, Kocabaş Belediye Başkanı İsa Cin, Denizli Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Güran ve deri sanayicileri katıldı.

İnceleme gezisinde Vali Erkmen ve beraberindeki heyete, Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Güran tarafından deri organize sanayi bölgesinin kuruluşu, parselasyon dağıtımı, alt yapısı ve üye yapısı konusunda bilgi verildi. Vali Erkmen ve beraberindeki heyet alt yapısı tamamlanmış olan bölgedeki incelemelerin ardından Polisevi’ndeki toplantıda deri sanayicileri ile bir araya geldi.

18 deri sanayicisi taşınacak

Toplantıda tabakhane bölgesinde bulunan ve deri organize sanayi bölgesine taşınmaları söz konusu olan dericilerin sorunları enine boyuna tartışıldı. Toplantıda dile getirilen en önemli sorun arıtma tesisinin maliyeti oldu. Denizli Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Güran, arıtma tesisinin yapılmasını kendilerinin de istediklerini belirterek, “Ancak bölgede şu ana kadar parsel almış ve taşınmayı düşünen 18 deri sanayicisi, yaklaşık maliyeti 7 milyon YTL tutan arıtma tesisinin bedelini karşılamakta zorlanıyor. Taşınma sürecindeki en büyük engel de bu maliyet” dedi.

Arıtma tesisi sanayicilere ek maliyet

Başkan Güran, üyelerinin halen organize sanayi bölgesinde parsel alan sanayicilerin bu parsellerin bedellerini ödemeye devam ettiklerini ve dolayısıyla arıtma tesisinin ek bir maliyet getireceğini belirterek “Üyelerimiz arıtma tesisinin getireceği maliyeti karşılamakta çok zorlanacaklar. Bizim için en büyük engel arıtma tesisinin üyelerimize getireceği yük. Zaten kredi ödemekte olan üyelerimiz bir de bu maliyeti karşılayamayacaklar. Bu konuda Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacak

Vali Yavuz Erkmen sağlanabilecek krediler ve ödeme takvimleri konusunda bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ve deri sanayicilerine ellerinden gelen yardımı yapma gayreti içinde olacaklarını ve deri sanayicilerinin bir an önce yeni yerlerine sorunsuzca yerleşmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı