REKLAMI GEÇ

Konyalıoğlu’ndan mini ekonomik değerlendirme

Konyalıoğlu’ndan mini ekonomik değerlendirme

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD), kongreden sonra oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini basın toplantısı ile tanıttı. Başkan Okan Konyalıoğlu, toplantıda Denizli ve ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2019 Çarşamba, 12:32

Geçtiğimiz hafta Genel kurul Toplantısı’nı yapan ve yeni yönetimini oluşturan Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği, yaptığı toplantı ile yönetim kurulunu tanıttı. DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, toplantıda Çardak Havaalanı taksi problemine, yılan hikayesine dönem Aydın-Denizli Otoyol ihalesine ve Denizli ekonomisi konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Konyalıoğlu, Denizlili sanayicilerin ARGE çalışmalarına daha fazla önem vermesi ve yeni ürünler konusunda atılım yapması gerektiğinin de altını çizdi.

Çardak Havaalanı için yaşanan taksi probleminin Denizli için kocaman bir ayıp olduğunu belirten Okan Konyalıoğlu, “Çok basit bir problem olumsuz bir şekilde gündeme oturdu. Biz bu konunun karşılığını DESİAD’da bulamadık. Ama yaşanan problem hepimizi etkiledi” dedi. Sanayicileri direkt olarak etkileyen ve ilgilendiren Aydın-Denizli Otoyol İhalesi konusunda değerlendirme yapan Konyalıoğlu, “Bu konu sanırım amacından saptırılıyor” diye konuştu.

Geçmiş yıllara oranla Denizli’de kişi başına düşen milli hasılanın her yıl 100 dolar gerilediğini, Denizli sanayicisinin dış kaynak miktarının 13 milyon dolardan 30 milyon dolara dayandığını söyleyen Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu, artı ve eksi yaşanan ekonomik dalgalanmaların sanayicileri, garantör sermaye ayırmaya yönlendirdiğini, sanayici rutin giderlerinin yanında şimdi de iş yerini garanti edecek sermeyenin peşine düştüğünü dile getirdi. Diğer taraftan Konyalıoğlu daha önce ihracatçı il sıralamasında 7. Olan denizli’nin 9. Sıraya gerilediğini de belirtti.

Denizlili sanayicinin 30 yıl önce üretmeye başladığı bornoz ve havlu ile o dönemde tırmanışa geçtiğini ancak hala bornoz ve havlu üretmeye devam ettiğini dile getiren Okan Konyalıoğlu, “Sanayiciler olarak ARGE çalışmalarında daha fazla önem vermemiz ve teknolojiyi kullanıp yatırım yönümüzü ona göre belirlememiz gerekiyor. Dünyada 50 milyon radyo satışına 35 yılda ulaşılabilmiş, televizyonda bu rakama 17 yılda, kullandığımız sosyal medya uygulamalarına bakıldığında 50 milyon kullanıcı sayısına 7 yılda ulaşılmış. Bu bize gösteriyor ki, teknolojiye ayak uyduracak yatırımlar gerekiyor. Sanayicilerimizde bunu yapmalı” dedi.

YENİ YÖNETİM
Genel kurul toplantısı ile yönetim kurulunu yenileyen DESİAD’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan : Okan Konyalıoğlu
Başkan Yrd. : İbrahim Şenel
Başkan Yrd. : Bekir Serdar Mutlubaş
Genel Sekreter : Levent Çaputçu
Sayman : İlker Başkaya
Üye : Sedat Erikoğlu
Üye : Mustafa Korkut Aydınlı
Üye : Ferruh Dalkılınç
Üye : Süreyya Çalışkan
Üye : Ekrem Ateş
Üye : Mine İlhan
Koordinatör: Şule Yılmaz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı