REKLAMI GEÇ

Devlet dairelerinde Memur-Sen baskısı!

Devlet dairelerinde Memur-Sen baskısı!

Denizli’deki devlet dairelerinde çalışan KESK ve Kamu-Sen üyesi memurlar, daire idarecilerinin, Memur-Sen’e geçmeleri yönünde kendilerine baskı ve tehdit uyguladıklarını dile getiriyorlar.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2008 Pazar, 00:00

Çevre ve Orman Denizli İl Müdürlüğü, İl Müdürü Yılmaz Kaplan’ın, müdürlükte çalışan KESK ve Kamu-Sen üyesi memurlarla görüşerek onları Memur-Sen’e geçmeleri yönünde tehdit ettiği iddialarıyla çalkalanıyor. Yazdıkları imzasız bir mektupla müdürlükte olan bitenleri kamuoyuyla paylaşmak isteyen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nde çalışan bazı memurlar, gördükleri yoğun baskı nedeniyle zorluk yaşadıklarını belirtiyor. Ancak KESK ve Kamu-Sen Dönem Sözcüleri Şenol Akyol ve Raif Kurşunluoğlu, bu durumun sadece Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde değil, neredeyse tüm meslek alanlarında yoğun bir şekilde yaşandığını dile getiriyor.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

İl Müdürü Kaplan’ın olan biten her şeyi ısrarla reddetmesine rağmen, Kaplan’ın, İl Müdürlüğü’nden diğer sendikaları sileceğini, iş kolundaki diğer sendikalara üye tek bir memur bırakmayacağını alenen her yerde söylediğine dikkat çeken Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nde çalışan memurlar, Kamu-Sen ve KESK üyesi memurlara istifa ve Toç-Bir-Sen üyelik formlarının, bizzat İl Müdürü Kaplan tarafından dağıtıldığını aktarıyor.

KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol ise bu tür baskıların neredeyse tüm devlet dairelerinde yaşandığını belirterek Memur-Sen’in son yıllarda üye sayısındaki artışa dikkat çekti. Memur-Sen’in üye sayısı sadece bir yılda yüzde 650 oranında artış gösterdiğinin altını çizen Akyol, “Sadece KESK’in üye sayısı, son birkaç ayda 300’den 220’ye düştü! Memur-Sen nasıl başarılı bir örgütlenme stratejisi izliyorsa bize de söylesin. Ne yazık ki böyle bir örgütlenme stratejisi yok, bu artış tamamen baskı ve tehditlerin sonucunda oluşmuştur” diye konuştu.

Aynı zamanda Sağlık Emekçileri Sendikası’nın Denizli Şube Başkanı olan Şenol Akyol, Servergazi Devlet Hastanesi’nde başından geçenleri şu şekilde dile getirdi: “Servergazi Devlet Hastanesi’nde de Memur-Sen’in baskılarını hissetmek mümkün. SES ve Türk Sağlık-Sen’e üye olan bazı memurlar, ciddi bir baskı görüyor. Hatta bu baskılar öyle boyutlara varıyor ki, hastane yönetiminden istenen izinler, servis değişiklikleri, işe giriş çıkış saatleri, memurların hangi sendikaya üye olduğuyla bire bir ilişkili hale getiriliyor. Yani kısacası bir memur Memur-Sen’e üye değilse kolay kolay izin alamıyor, işe giriş çıkış saatleri titizlikle inceleniyor, çalıştığı servisin değişimi talepleri reddediliyor. Bu konuyla ilgili Denizli Valiliği’ne başvuruda bulunduk ancak bizimle ilgilenen Vali Yardımcısı, konunun farkında olduklarını ama ellerinden bir şey gelmediğini dile getirdi. Bizzat, Hastane Başhekimi Akçay’a gittiğimde ise Başhekim kılını bile kıpırdatmıyor çünkü kendisi de aynı zihniyeti paylaşıyor. Hatta Başhekim Akçay, bizzat kendisi sendikalara karşı olduğunu dile getiriyor.”

Kamu-Sen Dönem Sözcüsü Raif Kurşunluoğlu da yaşananların dayanılmaz bir hal aldığını belirterek, konuyla ilgili acilen bir şeyler yapılması gerektiğine dikkat çekti. “Daha önce defalarca bu durumu dile getirmeye çalıştık ancak bizi dinleyen olmadı” diyen Kurşunluoğlu da, Memur-Sen’in üye sayısındaki ani artışa dikkat çekerek bu artışın incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı