REKLAMI GEÇ

Devlete kiralık araç!

Oto kiralama, özellikle son yıllardaki gelişmesiyle dikkat çeken iş kollarından biri haline geldi. Sektörde önemli gelişmeler yaşandığını belirten Alp Rent a Car Yöneticisi Hakan Sulayıcı, sektörün müşterileri arasında devlet kuruluşlarının da yer almaya başladığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Firmalara sağladığı avantaj sayesinde oto kiralama sektörünün yıldızı her geçen gün parlıyor. Sektördeki faaliyetlerin düzenlenmesi, yapılandırılması ve yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için uğraş verildiğinin altını çizen Alp Rent A Car firmasının sahibi Hakan Sulayıcı, oto kiralama sektörünün her geçen gün hızla büyüdüğünün altını çizdi.

Sulayıcı, “Otomobil yatırım ve araç filo yönetim maliyetleri göz önüne alındığında, kiralamanın satın almaya göre avantajları daha net ortaya çıkıyor. Firmalar oto kiralama yolunu seçip ana faaliyet alanlarına odaklanarak büyümelerini kolaylaştırıp, sermayelerini kendi branşlarında daha etkin olarak kullanabilme imkânı buluyorlar” dedi.

Sektörün hızla güç kazandığını da sözlerine ekleyen Hakan Sulayıcı, ülke genelinde yaklaşık 2 bin firmanın bulunduğunu ve şu an 90 bin kiralık araç sayısı olan sektörün 2010 yılında 300 binleri bulacağına işaret etti. Sulayıcı, “Kurumsal kiralamada aylık fiyatlar ekonomik sınıftaki araçlar için 360–500 Euro, orta sınıftaki araçlar için 500–650 Euro, lüks sınıftaki araçlar için ise 700–2.500 Euro arasında değişiyor. Günlük kiralamalarda ise fiyatlar ekonomik sınıftaki araçlarda 35–40 Euro, orta sınıftaki araçlarda 50–60 Euro, lüks sınıftaki araçlarda da 70–250 Euro arasında değişiyor” dedi.

Oto kiralamayı devletin de tanıyarak hizmet almaya başladığını ifade eden Sulayıcı, “Başbakanlık, Ulaştırma, Kültür ve Turizm, Maliye Bakanlığı ile Hazine ve DMO gibi kuruluşlar da kurumsal kiralama hizmetinden yararlanıyor. Kamuda şu an için yaklaşık 182 bin araç kullanılıyor. Sektörün hedefi ise 2011 yılına kadar bu araç kapasitesinin 72 bininin kiralık kapsama alınması” dedi.

Yabancı yatırımcılarında sektöre büyük ilgi gösterdiklerini de kaydeden Hakan Sulayıcı, “Bu nedenle, kurumsal kiralama evliliklerinin yapılması çok normal. Sektörün hem hacmi hem de oyuncuları her geçen gün artıyor. Oto kiralama sektörünün parlayan bir sektör olduğunu gören yabancı yatırımcılar ve finansman şirketleri de Türkiye’de yatırım yapmaya başladı” dedi. Kısaca kendi firması Alp Rent A Car’dan da bahseden Hakan Sulayıcı, araç kiralama konusundaki deneyimleriyle, araç yönetimini müşteriler için bir sorun olmaktan çıkardıklarını söyledi. Sulayıcı, “Firmamız araca ait her türlü bakım, onarım, yedek parça, lastik, akü değişimi, motorlu taşıtlar vergisi, kasko ve trafik sigortalarını üstlenir. İstenirse akaryakıt giderleri dâhil araba kiralama yapılabilir. Hasar ve hırsızlık gibi olağanüstü hallerde tarafınıza işlerinizin aksamaması için geçici bir başka kiralık araba tahsis edilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı